Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Έκλεψαν μετασχηματιστές και καλώδια της ΔΕΗ αξίας άνω των 100.000 ευρώ

Ένας 21χρονος υπήκοος Πακιστάν συνελήφθη στο Μαρκόπουλο Αττικής από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, ως μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές και φθορές σε μετασχηματιστές και καλώδια της ΔΕΗ στο Λαύριο Αττικής. Συγκεκριμένα, το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρήθηκαν κλοπές μετασχηματιστών και καλωδίων από υποσταθμούς της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων. Μετά από αναζητήσεις εντοπίσθηκε ύποπτο Ι.Χ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας άλλου αλλοδαπού, το οποίο μετά από καταδίωξη ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 21χρονος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαυρίου, ο συλληφθείς μαζί με άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του είχαν συστήσει σπείρα και διέπρατταν κλοπές μετασχηματιστών και καλωδίων της ΔΕΗ στην περιοχή. Μέχρι τώρα έχει διαπιστωθεί, ότι από τις αρχές του έτους είχαν διαπράξει 30 κλοπές στο Λαύριο, την Ανάβυσσο και την Κερατέα Αττικής, ενώ η ζημία που έχει προκληθεί ανέρχεται στα 100.000 ευρώ.

Όπως εξακριβώθηκε, ο 21χρονος είχε αποφυλακισθεί από το κατάστημα κράτησης Νέων Αυλώνας, όπου κρατούνταν για διακεκριμένες κλοπές, με περιοριστικούς όρους τους οποίους δεν τήρησε. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου