Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων - «Τα ζώα δεν έχουν Σύνορα»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ipsala 8.10.2013
Πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2013, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, στα Ύψαλα της Τουρκίας στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, η κοινή συνάντηση των τριών Φιλοζωικών Ομοσπονδιών, της HAYTAP Τουρκίας, της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας και της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας με θέμα «Τα ζώα δεν έχουν Σύνορα».

Η Ημερίδα είχε μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή και ξεκίνησε με μια συμβολική χειρονομία από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, η οποία προσέφερε στον Δήμαρχο της πόλης «ψωμί και αλάτι» θέλοντας να καταδείξει την αλληλεγγύη και την φιλία που ενώνει τους δύο λαούς μέσα από την πολύχρονη κοινή τους ιστορία και συνεχίστηκε από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία με την «Μπουγάδα της Αγάπης», η οποία «απλώθηκε» κατά μήκος των συνόρων Ελλάδας - Τουρκίας με ζωγραφιές και μηνύματα αγάπης προς τα ζώα των παιδιών.

Κατά την διάρκεια της Ημερίδας οι Ομοσπονδίες παρουσίασαν την φιλοζωική τους δράση και έγιναν ενδιαφέρουσες ομιλίες σε θέματα εθελοντισμού, νομοθεσίας, περιβαλλοντικά θέματα της περιοχής, ψυχολογίας ζώων και άλλα. Οι συμμετέχοντες επιβεβαίωσαν για μια ακόμα φορά την στενή φιλία που συνδέει τους φιλόζωους από τις δύο πλευρές του Αιγαίου και ότι γι΄ αυτούς «Τα Ζώα δεν έχουν Σύνορα». Η συνάντηση τελείωσε σε κλίμα συγκίνησης και υπόσχεσης για συνέχιση της κοινής δράσης, ενώ εκδόθηκε και Ψήφισμα διαμαρτυρίας και καταδίκης για την γενοκτονία των αδέσποτων σκύλων της Ρουμανίας.

Οι Φιλοζωικές Ομοσπονδίες

HAYTAP Τουρκίας

Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου