Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Η βιομηχανία πορνό εκπέμπει SOS

Μέσα σε λίγα χρόνια η βιομηχανία του πορνό σημείωσε σοβαρές οικονομικές απώλειες, καθώς η πώληση ή ενοικίαση των dvd έχει ατονήσει και το ερασιτεχνικό πορνό ανθεί στο διαδίκτυο.

Οι εποχές όπου οι ηθοποιοί αισθησιακών ταινιών πληρώνονταν αδρά για ολιγόλεπτα φιλμ, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες να σκαρφίζονται νέους τρόπους για να συνεχίσουν να επιβιώνουν στον κλάδο τους.

Η γνωστή πορνοστάρ Σοφία Κούτσι, είναι μια από τις ηθοποιούς που στράφηκε σχεδόν εξολοκλήρου στην παραγωγή ταινιών που προβάλλονται μόνο στο διαδίκτυο, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, καθώς τα κόστη είναι μικρότερα και η διαδικασία παραγωγής πολύ πιο γρήγορη.

Μιλώντας στην Repubblica, η Κούτσι που εργάζεται στην Ιταλία από το 2006, δήλωσε πως «η αγορά της πορνογραφίας έχει πέσει πολύ και οι παραγωγοί και οι ηθοποιοί ασχολούνται με το διαδίκτυο. Προσωπικά μέσω της ιστοσελίδας μου, μεταδίδω ζωντανά υλικό δύο φορές την εβδομάδα και γυρίζω ταινίες».

Σχετικά με την άλλοτε χρυσή εποχή του πορνό, η Κούτσι είπε ότι «κάποτε γινόμασταν πλούσιοι με τις ταινίες, σήμερα, όμως για κάθε ταινία μια ηθοποιός παίρνει από 1.200 έως 2.000 ευρώ».

Όσο για το ερασιτεχνικό πορνό, η ηθοποιός δήλωσε πως δίνει την ευκαιρία σε νέους, αφού τους επιλέξει με κάστινγκ, που επιθυμούν να γυρίσουν δικές τους ταινίες, οι οποίες προβάλλονται μέσω από την ιστοσελίδα της. Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως πολλές ηθοποιοί που δεν είχαν την δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται στη βιομηχανία των ροζ ταινιών, καταπιάστηκαν με άλλες ασχολίες, καθώς πολλές έγιναν συνοδοί πολυτελείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου