Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Μπαίνει για τα καλά η άνοιξη το Σαββατοκύριακο

Για τα καλά φαίνεται πως μπαίνει η άνοιξη στη χώρα μας, καθώς παροδικές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο. Για το Σαββατο: Παροδικές
νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 με 23 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι.



Παροδικά αυξημένες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 26 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 23 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, ενώ στη Βόρεια Κρήτη και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο νότιοι μέτριοι, ενισχυόμενοι βαθμιαία σε ισχυρούς, και στο υπόλοιπο Αιγαίο νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, με σταδιακή ενίσχυση στο Κρητικό σε σχεδόν θυελλώδεις. Μέτριοι έως ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, περισσότεροι ενισχυμένοι στα νότια πελάγη όπου οι εντάσεις τους θα φτάσουν τα 7 και πρόσκαιρα τα 8 μποφόρ.

Για την Κυριακή:

Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με αυτή του Σαββάτου, ενώ θα σημειωθεί μικρή πτώση στα Βορειοδυτικά.

Στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Μακεδονία και την Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ θα υπάρξει βελτίωση από το απόγευμα.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με πιθανότητα βροχών στα Ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 Μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν τα 7 Μποφόρ. Βαθμιαία στα Δυτικά θα στραφούν σε Δυτικούς Νοτιοδυτικούς 3-5 Μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου