Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Κρήτη: Επιχείρηση σκούπα για επαίτες – μετανάστες

Με σημείο αναφοράς τα αστικά κέντρα της Κρήτης σε Χανιά και Ηράκλειο, η τοπική ΕΛΑΣ προχώρησε σε επιχείρηση σκούπα με απολογισμό 17 συλλήψεις αλλοδαπών για παραβάσεις
Νομοθεσίας Περί Αλλοδαπών και Επαιτείας. Η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκκαθάρισης των τουριστικών κέντρων ενόψει της θερινής περιόδου και σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας της Κρήτης, θα έχει και συνέχεια, ειδικά πλησιάζοντας το καλοκαίρι.

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού, οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης, εντατικοποιούν τις δράσεις τους, με την εφαρμογή ενισχυμένου προγράμματος ασφάλειας και αστυνόμευσης, που κλιμακώνονται σε όλη την Κρήτη. Ειδικότερα, εντείνονται οι δράσεις και οι έλεγχοι στα σημεία εισόδου (Αεροδρόμια, Λιμένες) και σε δημόσιους, πολυσύχναστους δρόμους των πόλεων του νησιού.

Αναλυτικά, οι Αστυνομικές Διευθύνσεις Χανίων και Ηρακλείου, από τις χθεσινές δράσεις τους, προχώρησαν σε συνολικά δεκαεπτά συλλήψεις, που αφορούν τα αδικήματα διευκόλυνσης παράνομης εξόδου από τη Χώρα και της επαιτείας σε δημόσιο χώρο.

- Συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Αφγανιστάν, 34 και 39 ετών, στον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων, κατά την διάρκεια ελέγχου από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Χανίων.
Όπως διαπιστώθηκε, ο 34χρονος αλλοδαπός καθοδήγησε έτερο 39χρονο ομοεθνή του, ο οποίος βρισκόταν παράνομα στη Χώρα μας, προκειμένου αναχωρήσει αεροπορικώς με προορισμό Χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι δράστες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

- Συνελήφθησαν δεκαπέντε (15) υπήκοοι Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Μπαγκλαντές, Παλαιστίνης, από ηλικίες 23 έως 57 ετών, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου από συντονισμένες δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, οι οποίοι εντοπίστηκαν να επαιτούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου