Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Σοκ: Κρατούσαν αλυσοδεμένο όμηρο στην Ηλεία

Νέα υπόθεση ομηρίας αλλοδαπού εργάτη από ομοεθνή του, αποκαλύφθηκε στην Ηλεία.Ακόμα και οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας που βρήκαν έναν 22χρονο από το Μπαγκλαντές
δεμένο με αλυσίδα από το πόδι, σε μεταλλικό πάσαλο θερμοκηπίου, για να μην το σκάσει, σοκαρίστηκαν από ό,τι αντίκρισαν.  Όταν οι αστυνομικοί, το περασμένο Σάββατο, έφτασαν στο θερμοκήπιο που είχαν πληροφορίες πως βρίσκεται σε ομηρία ο 22χρονος, δεν πίστευαν στα μάτια τους. Αφού τον απελευθέρωσαν, αναζήτησαν κάποιους από τα μέλη της εννεαμελής ομάδας που τον κρατούσαν εκεί και προχώρησαν στη σύλληψη ενός 25χρονου. 


Είναι χαρακτηριστικό πως οι δράστες ζητούσαν χρήματα από την οικογένεια του θύματος στο Μπαγκλαντές και το ποσό των λύτρων έφτανε τις 5000 ευρώ. Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr οι συγγενείς του νεαρού είχαν καταθέσει περίπου 2000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό στο Μπαγκλαντές, ενώ οι δράστες είχαν πάρει και τα χρήματα που είχε πάνω του ο νεαρός.

Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων δραστών και  βλέπουν να ξεδιπλώνεται μπροστά τους μια σύγχρονη μάστιγα δουλεμπορίου, όπου ο εφιάλτης για τους μετανάστες, όπου οι περισσότεροι εξ αυτών είναι παράνομοι, δεν σταματά με την έλευσή τους στην Ελλάδα, αλλά συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου