Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Οι Αυστραλοί είναι οι τουρίστες με τις μεγαλύτερες δαπάνες στην Ελλάδα

Οι τουρίστες από την Αυστραλία που επισκέπτονται την Ελλάδα ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα από τους τουρίστες οποιασδήποτε άλλης χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “The Age”. Κατά μέσον όρο, ένας Αυστραλός τουρίστας δαπανά στην Ελλάδα 1.420 ευρώ (1.820 δολάρια Αυστραλίας) και μένει 12 μέρες, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εθνικότητα. Ακολουθούν οι Καναδοί με 1.207 ευρώ, οι Αμερικανοί με 1.098 ευρώ και οι Ρώσοι με 1.005 ευρώ (στοιχεία ΣΕΤΕ).

Η διευθύντρια του Γραφείου του ΕΟΤ στο Σίδνεϊ, κα Χριστίνα Καλογερά, δηλώνει: “Ο τουρισμός θεωρείται ως ένας από τους οικονομικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας και μπορεί να συμβάλει στην έξοδο από την κρίση. Είναι μια καλή στιγμή για να ταξιδέψει κανείς εκεί, επειδή η συναλλαγματική ισοτιμία είναι ευνοϊκή και οι τιμές για διαμονή, αεροπορικά εισιτήρια και εκδρομές είναι πολύ ανταγωνιστικές”.

Οι “κουβαρντάδες” Αυστραλοί καλούνται να συνεχίσουν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα, παρά τις κατά καιρούς κοινωνικές διαμαρτυρίες στη χλωρα, για τα σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται στον πληθυσμό, λόγω της προβληματικής ελληνική οικονομίας της Ελλάδας, αναφέρει η εφημερίδα.

Οι ταξιδιωτικές οδηγίες της αυστραλιανής κυβέρνησης για την Ελλάδα, όπου ένα στα πέντε άτομα απασχολούνται στον τομέα του τουρισμού, είναι στο χαμηλότερο επίπεδο, αλλά προειδοποιεί ότι διαμαρτυρίες για τις οικονομικές και τις πολιτικές εξελίξεις συμβαίνουν χωρίς προειδοποίηση στις πόλεις.

Ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά γραφεία για διακοπές από την Αυστραλία στην Ελλάδα είναι το Cox & Kings. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Steve Reynolds, αναφέρει ότι παρατηρήθηκε μια σημαντική μείωση του ενδιαφέροντος στην Ελλάδα το τελευταίο (ευρωπαϊκό) καλοκαίρι, λόγω της αρνητικλης δημοσιότητας από τις κοινωνικές αναταραχές.

“Επισκέφθηκα δύο φορές την Ελλάδα και από την εμπειρία μου λέω ότι είναι απολύτως ασφαλές για να πάει κανείς. Η αναταραχή ήταν υπερεκτιμηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό” λέει. “Φέτος βλέπουμε ότι υπάρχουν αναζητήσεις και κρατήσεις σε καλά επίπεδα”. 

traveldailynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου