Υλικά
- Βίδες 500 γρ
- Βούτυρο ίσα να καλυφθεί το πυρέξ
- Φρυγανιά τριμμένη για πασπάλισμα
- Μοτσαρέλα 200 γρ τριμμένη
- Παρμεζάνα 200 γρ τριμμένη
- Καπνιστή γαλοπούλα 150 γρ ψιλοκομμένη
- Κρέμα γάλακτος 7 κουταλιές σούπας
Για την σάλτσα
- Ντομάτες 3 ψιλοκομμένες
- Κρεμμύδι 1 μικρό τριμμένο
- Σκόρδο 1 σκελίδα τριμμένη
- Βασιλικό 1 κουταλάκι γλυκού ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
- Αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες
- Βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους και τις στραγγίζουμε.
- Βράζουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα μαζί για 10 λεπτά.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή ταψί και το πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.
- Ανακατεύουμε τις βρασμένες βίδες με την σάλτσα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός την κρέμα γάλακτος), τα ανακατεύουμε όλα μαζί κι αδειάζουμε το μείγμα στο πυρέξ.
- Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά μας.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το απολαμβάνουμε.
Προετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 20 - 25 λεπτά
www.chefoulis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου