Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Ιδέα, θέα στο διάσελο Λυκοποριάς και μπάνιο στο Σχινιά

Το θυμήθηκα προτείνοντας σε έναν σχολιαστή να είναι με την ανατολή στο διάσελο της Λυκοποριάς.
Γυροφέρνω την ιδέα καιρό, τώρα για το καλοκαίρι. Να ανέβει κάποιος πρωί στο διάσελο, την ψηλότερη πανοραμική θέα στην Αττική, να κατέβει από βόρεια το Όρνιο, και να συνεχίσει με το αυτοκίνητο για μπάνιο στο πευκοδάσος του Σχινιά.




Ξέρω πολλούς ξένους που θα "έκοβαν φλέβα" στις χώρες τους και μόνο με την ιδέα μιας τέτοιας διαδρομής σε μόλις μία ημέρα. Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως να κάνω αυτό το "δώρο" σε κάτι φίλους αν έρθουν σε κατάλληλη εποχή.

Στο Μεσογειακό κατακαλόκαιρο, από την κορυφή σχεδόν του βουνού που βλέπεις όλη την Αττική και ακόμη μακρύτερα, στην καταγάλανη ζεστή θάλασσα. Από τους αρειμάνιους βράχους και τις μυρωδιές από τα άγρια έλατα, στις μυρωδιές από τις κουκουναριές στη χρυσή άμμο της παραλίας και τα γαλανά νερά στο ραχάτι του απομεσήμερου.
Περνώντας και από το φράγμα του Μαραθώνα, σταματώντας για τη θέα.
Το Σάββατο είναι, πιθανόν, καλύτερη ημέρα για την περίπτωση κίνησης στο δρόμο και άνεσης στην παραλία, οι καθημερινές ακόμη καλύτερα. Αν και αυτά είναι λίγο θέματα της τύχης.
  • Αυτοκίνητο.
  • Αντιηλιακή, με επανάληψη κάθε 4 ώρες.
  • Ομπρέλα θαλάσσης και λοιπά συμπράγκαλα.
  • Φαγητά, καφέδες.
Ή σχεδιασμός στάσεων για φαγητά και καφέδες, στα καταφύγια, στα εστιατόρια στο φράγμα Μαραθώνα, ή στο χωριό του Μαραθώνα, ή στις ταβέρνες στο Σχινιά, στον οικισμό ή επί της παραλίας.
Ανάποδα τη διαδρομή Γύρος Όρνιου. Δηλαδή αρχίζοντας προς το διάσελο, μετά βόρεια Όρνιου, και επιστροφή Μπάφι από ανατολικά.


Διαδρομή Μπάφι - Μαραθώνας - Δάσος και παραλία Σχινιά (57χλμ).
Για αυτή τη διαδρομή του αυτοκινήτου, καλό είναι να υπάρχει ένα GPS.


Στάση στο φράγμα του Μαραθώνα (ακριβές σημείο).

Μπάνιο στο Σχινιά, οπουδήποτε στην παραλία του δάσους (άμμος). Οι ταβέρνες επί της παραλίας έχουν και ντουζιέρες (δεν θυμάμαι αν εχουν όλες).


Το συνολικό σενάριο της δραστηριότητας μπορεί να έχει διάφορες μορφές απλώς και μόνο "παίζοντας" με τον χρόνο, αλλά και τις εποχές.


Ας πούμε, αν είναι κανείς με την ανατολή, Ιούνιο-Ιούλιο, στο διάσελο Λυκοποριάς μπορεί μετά ανάλογα το "χαζολόγημα" και τις ενδιάμεσες στάσεις ή ασχολίες, να φτάσει στη θάλασσα κάπου ανάμεσα 09:00 έως 11:00, άρα ανάλογα το μπάνιο θα είναι πρωϊνό, και το μεσημεριανό φαγητό θα είναι στην παραλία.

Μπορεί επίσης να ξεκινήσει λίγο "με το πάσο του", ανάλογα τον μήνα. Προσέχοντας όμως το καλοκαίρι να μην τον βρεί το καταμεσήμερο στην άνοδο για το διάσελο, και με στάσεις σε διάφορα μέρη, πότε στη διαδρομή, πότε στα καταφύγια, και πότε σε διάφορα καθ'οδόν, να καταλήξει νωρίς το απόγευμα στην παραλία περιμένοντας αραχτός το σκοτάδι πριν ξεκινήσει για πίσω.

Άλλο. Δεδομένου οτι στην Αττική τα μπάνια ξεκινούν από περίπου το Μάϊο και φτάνουν μέχρι περίπου τέλη Οκτωβρίου (τι; δεν το έχετε δοκιμάσει;), τα διάφορα σενάρια παραλλαγής των χρόνων και των στάσεων μπορούν να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου