Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Δήμος Σπάτων, Αρτέμιδος - 50.000 ευρώ για τα αδέσποτα

ΜΟΡΜΟΛΥΚΕΙΑ - ΑΣΠΑΛΑΚΕΣ στον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος….;;;;;;;!!!!!
ΜΟΡΜΟΛΥΚΕΙΑ - ΑΣΠΑΛΑΚΕΣ  στον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος….;;;;;;;!!!!!
του Χαράλαμπου Στρατίκη
Στους δύσκολους, σκοτεινούς κι αβέβαιους καιρούς που ζούμε, όπου η πλειοψηφία των συνανθρώπων μας δεινοπαθεί να ανταποκριθεί στις βασικές προσωπικές και οικογενειακές
ανάγκες, όπου ένα μέρος αυτής της καθηλωμένης και καθημαγμένης κοινωνίας αναζητά καθημερινά στους κάδους των απορριμάτων την επιβίωση του, ώστε να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα για το μέλλον, όπου η στήριξη στους εξαθλιωμένους κατοίκους του Δήμου μας εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, είναι από υποτυπώδης έως ανύπαρκτη…. και επιπλέον έχει επιλέξει ως τρόπο πίεσης πληρωμής ακόμα κι ευτελέστατων ποσών, άκουσον -άκουσον, τη δημοσιοποίηση ονομαστικόν καταστάσεων….!!! όταν είναι τοις πάσι γνωστό ότι, από τους έχοντες πάντα υπάρχει τρόπος να πληρωθείς, ενώ ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ, κι εκείνο που πετυχαίνεις μονάχα είναι η δημόσια διαπόμπευση, εξοντώνοντας συνάμα και το τελευταίο ανθρώπινο ψυχικό και ηθικό καταφύγιο …την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ…!!!

Σ' αυτή τη χρονική συγκυρία ο ΥΠΕΡ-χρεωμένος, όσο λίγοι στη χώρα, Δήμος μας ….. επέλεξε να διαθέσει για την υλοποίηση του προγράμματος στείρωσης κι εμβολιασμού λύσσας των αδέσποτων σκύλων το ποσό των (50.000) πενήντα χιλιάδων ευρώ, ενώ τα προηγούμενα χρόνια όσες φορές υλοποιήθηκε ανάλογο πρόγραμμα δεν ξεπεράστηκε ποτέ το ποσό των δέκα (10.000) χιλιάδων ευρώ, με εξαίρεση το 2014 που ήταν λίγο πιο πάνω από τις δέκα χιλ.
ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ…;;;;
Αυξήθηκαν τα έσοδα του Δήμου μας από το Αεροδρόμιο…. ΟΧΙ.
Είχαμε έσοδα από την περίφημη (όταν γίνει) εκμετάλλευση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού…. ΟΧΙ.
Αυξήθηκαν τα έσοδα του δήμου μας από την πανηγυρικά επαγγελλόμενη, προεκλογικά, εκμετάλλευση της παραλιακής ζώνης ….. ΟΧΙ.
Αυξήθηκε ο αριθμός των αδέσποτων μήπως…;;; ΟΧΙ.
Έκαναν μήπως εισήγηση οι κτηνίατροι επαγγελματίες στα Σπάτα και στην Αρτέμιδα που είναι και κάτοικοι και δημότες των δυο πόλεων του δήμου μας και που γνωρίζουν τα δεδομένα καλύτερα από κάθε άλλον και θα είχαν κι επιπλέον οικονομικό όφελος…;;;; ΟΧΙ.

ΤΟΤΕ, ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ…;;; ΑΛΛΑΞΕ Ο… ΔΗΜΑΡΧΟΣ…!!!
Ελήφθη λοιπόν, απόφαση για προ κήρυξη διαγωνισμού για την υλοποίηση του ως άνω προγράμματος…. δίχως να ενημερωθούν, έστω οι κτηνίατροι της πόλης μας, ούτε γραπτά, ούτε προφορικά, από τον αρμόδια επιφορτισμένο και εντεταλμένο για την υπόθεση υπάλληλο.
ΟΧΙ… δεν τον υποχρεώνει ο νόμος να ενημερώσει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ κανέναν… από ΗΘΙΚΗΣ πλευράς όμως δεν υπάρχει καμία υποχρέωση…;;;;
ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ….!!!!

Προσωπικά έχω δεχτεί από το συγκεκριμένο υπάλληλο ευχαριστίες κι εύσημα για την σωστή αντιμετώπιση και διαχείριση προηγούμενων προγραμμάτων αλλά και από προϊστάμενες αρχές και Δημάρχους κι αρμόδιους Αντιδημάρχους…!!!

Τώρα, προφανώς κάποιος του υπαγόρευσε να …μας ξεχάσει …λίγο…. έστω προσωρινά, …ΠΟΙΟΣ άραγε είναι ο υποβολέας- επιβολέας….;;;;

"Αγαπάει ο θεός τον κλέφτη αγαπάει όμως και το νοικοκύρη", λέει η παροιμία..!!
Ενημερώθηκα ΤΥΧΑΙΑ μέσω διαδικτύου κι έμεινα ….ΚΑΓΚΕΛΟ …καθόσον, υπήρχαν όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό, ΤΕΤΟΙΟΙ, που απέκλειαν ΟΛΟΥΣ τους κτηνιάτρους του δήμου μας…!!!

Σε προσωπική επαφή με τον υπάλληλο, την επομένη μέρα έγινε της …αποκαλύψεως ….!!!

Ενώ στην αρχή θέλησε να πάρει προσωπικά ο ίδιος το βάρος της ευθύνης της κατάρτισης των όρων συμμετοχής και της επιλογής να μην ενημερώσει κανέναν κτηνίατρο του δήμου μας, στη συνέχεια μέσα σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης και πίεσης δήλωσε ότι …. “ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ κε Στρατίκη…!!!”

Κατέφυγα σαν πρώτη κίνηση, στη βοήθεια του συμπαραστάτη του δημότη ώστε με την παρέμβαση του ν΄αλλάξουν οι όροι του διαγωνισμού ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ αν θέλουν, να μπορούν να συμμετάσχουν ΟΛΟΙ οι κτηνίατροι της πόλης μας.
Ο συγκεκριμένος υπάλληλος αμέσως ζήτησε την απαλλαγή του από τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα κι ευθύνη εποπτείας και διαχείρισης της υλοποίησης του ως άνω προγράμματος με την 12206\2015 επιστολή του όπως προκύπτει από την αλληλογραφία και ενημέρωση μου από το Συμπαραστάτη του Δημότη.

Ταυτόχρονα, ενημέρωσα προσωπικά και δια ζώσης τον Δήμαρχο για το ολίσθημα του υπαλλήλου και της διεύθυνσης προγραμματισμού και δήλωσε …ΑΓΝΟΙΑ!! …παρόλο που το κείμενο έφερε την υπογραφή του… η δε απάντηση μου, χαριτολογώντας, ήταν “…εδώ άλλοι δεν διάβασαν ολόκληρο μνημόνιο, δεν πειράζει, αρκεί να διορθωθεί το … αδίκημα».

Στις 12/5/2015 το απόγευμα έχω ενημέρωση ηλεκτρονική και τηλεφωνική από τον κο Ποθουλάκη που είναι ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της επιχείρισης του Δήμου, ότι έχουμε κάποιες βελτιώσεις στους όρους και ζητάει εγγράφως την απάντηση μου ώστε να προχωρήσει η υπόθεση ….

Μεσημέρι της άλλης μέρας, …13/5/2015, τα ΣΑΪΝΙΑ του Δήμου Σ – Α κάνουν το θαύμα τους… και προχωρούν στον διαγωνισμό …!!!
Ως είναι φυσικό το μαθαίνω εκ των υστέρων.
Προς τιμήν της, η κα Αγγέλου που ήταν μέλος της επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού και στην οποία απευθύνθηκα, μου εκδήλωσε ότι, ουδείς ως όφειλε, την ενημέρωσε για την ύπαρξη κι άλλων ενδιαφερόμενων πλευρών, για την ύπαρξη καταγγελίας, και για την εμπλοκή και διαμεσολάβηση του Συμπαραστάτη κι έτσι προχώρησε στη διενέργεια του διαγωνισμού…..
Με διαβεβαίωσε ότι θα στείλει το θέμα πίσω στην Οικονομική Επιτροπή ώστε να οριστεί ΝΕΑ ημερομηνία διαγωνισμού, όπως κι έπραξε.
Ενημέρωσα ΕΚ ΝΕΟΥ, προσωπικά και δια ζώσης, για την εξέλιξη και τον ίδιο τον Δήμαρχο που προεδρεύει της Οικονομικής Επιτροπής κι έφυγα, αναμένοντας ειδοποίηση. Μάλιστα ακολούθησε επικοινωνία με μέλος της ως άνω επιτροπής που με προέτρεπε να ετοιμάσω τα δικαιολογητικά συμμετοχής, διότι έγινε ήδη κουβέντα για την υπόθεση και θα πάμε σίγουρα σε νέα ημερομηνία διαγωνισμού, όπως χαρακτηριστικά μου τόνισε.
Έρχεται η μέρα συνεδρίασης της επιτροπής κι ο Προεδρεύων αυτής, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, εισηγείται στα μέλη της και ζητάει την κατακύρωση του διαγωνισμού “διότι δεν υπήρξε άλλος ενδιαφερόμενος, διότι μας πιέζουν τα φιλοζωικά σωματεία, διότι ο ΕΝΑΣ ανάδοχος που προσήλθε έκανε μια καλή και συμφέρουσα προσφορά….”

Προκύπτουν λοιπόν μια σειρά προβληματισμών, ερωτημάτων, διαπιστώσεων και σχολίων…
1) Ο ΕΝΑΣ …Ο ανάδοχος ντε, …είναι η κλινική στο ΠΙΚΕΡΜΙ…;;;
Γεγονός βέβαια είναι ότι ο Δήμαρχος μας είναι μόνιμος κάτοικος Πικερμίου. ΤΥΧΑΙΟ…;;;;;
2) Δυο μέλη της επιτροπής που ενημερώθηκαν προσωπικά από μένα, απουσίαζαν την συγκεκριμένη μέρα συνεδρίασης και μάλιστα το ένα μέλος δεν είχε απουσιάσει σε καμία από τις δεκαπέντε (15) προηγούμενες συνεδριάσεις. ΤΥΧΑΙΟ….;;;;
3) Ένα μέλος έκανε αναφορά σε ύπαρξη κι άλλου ενδιαφερομένου, αλλά … φωνή βοώντος εν τη ερήμω…. ΤΥΧΑΙΟ…;;;
4) Τα υπόλοιπα μέλη είχαν πλήρη άγνοια ( ΤΥΧΑΙΟ…;;;;) των δεδομένων του θέματος και συμφώνησαν με την εισήγηση του προεδρεύοντος Δημάρχου. Αν ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ η διάθεση των χρημάτων που πληρώνουν οι δημότες κι ΕΤΣΙ προετοιμάζονται –ενορχηστρώνονται– ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΙ οι διαγωνισμοί, τότε …. μπορεί να φανταστεί κανείς τι γίνεται με ΚΑΠΟΙΕΣ αναθέσεις…;;; 

Παρεμπιπτόντως, μιας και γίνεται λόγος … αληθεύει ότι δόθηκε με ανάθεση η μεταφορά 40 φορτηγών μπαζών από το χώρο του νεκροταφείου…;;; ποιος ο ανάδοχος ..;; ποιος ο υπογράφων αντιδήμαρχος..;;
Οι πληροφορίες πάντως κάνουν λόγο για ύπαρξη το πολύ 2-3 φορτηγών μπάζων!!
Κάθε απάντηση κόσμια, δεκτή και δημοσιεύσιμη.
Νέα στοιχεία και με ονοματεπώνυμο… προσεχώς και λίαν συντόμως.

ΤΥΧΑΙΟ… λοιπόν τίποτε δεν είναι, κι αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους της ΕΘΝΙΚΗΣ μας ταλαιπωρίας–τραγωδίας τα τελευταία χρόνια …!!!


πηγή: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ - Ιούνιος 2015

1 σχόλιο:

  1. φίλε μου δές τα πρόσωπα στο ΔΣ όλοι μόνιμοι σύμβουλοι.
    οι ίδιοι πάντα όλα τα χρόνια.ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου