Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Σπάτα, Άρτεμις - Υπάρχει λύση στον οικονομικό μαρασμό

Αναμφισβήτητα η σημερινή οικονομική κρίση, έχει αγγίξει για τα καλά την πόρτα μας και μας αφορά άμεσα. Ένας από τους τομείς που πλήττονται δραματικά είναι οι
μικρομεσαίες τοπικές επιχειρήσεις στον Δήμο μας. 
Στον κυρίαρχο δημόσιο λόγο, οι εμπορικοί τομείς των κεντρικών περιοχών της Αρτέμιδος και των Σπάτων, στενάζουν και τείνουν παρουσιάζονται ως «κατεστραμμένες-έρημες», όπου κυριαρχεί η εικόνα των κλειστών εγκαταλειμμένων ισόγειων καταστημάτων. Μεγάλος ο αριθμός των λουκέτων και εξαιρετικά ανησυχητικός, παρουσιάζοντας διακυμάνσεις ανάμεσα σε διαφορετικούς εμπορικούς δρόμους. 
Και ενώ βλέπουμε μερικές επιχειρήσεις να αντέχουν και να αντιστέκονται στην ύφεση που επικρατεί, τελικά με μαθηματική ακρίβεια τις βλέπουμε να μαραζώνουν δίπλα στα λουκέτα και στα έρημα καταστήματα. 
Στην κεντρική εμπορική ζώνη των Σπάτων η απόλυτη καταστροφή καθώς μόλις το είκοσι τοις εκατό των καταστημάτων παραμένει ενεργό, και χωρίς μεγάλες αντοχές. Στην δε Αρτέμιδα αρκετά είναι τα λουκέτα έχουν ξεκινήσει να μπαίνουν και το φαινόμενο αρχίζει και εκεί να μας ανησυχεί στον πλέον εμπορικό δρόμο του κέντρου. 
Είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και αγοράς. Η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Δήμου μας και η ανάπτυξη τους είναι απαραίτητη για την τοπική οικονομία την ανάπτυξη του τόπου και την ψυχολογία των ανθρώπων. Οι άνθρωποι είναι ανασφαλείς μπροστά στην αβεβαιότητα που υπάρχει και η κάθε μέρα δείχνει ακόμα ποιο διαφορετική από την προηγούμενη. Αφουγκραζόμαστε την αγωνία των πολιτών και των επιχειρηματιών του Δήμου μας, και προτείνουμε την στήριξη των τοπικών αγορών και προϊόντων που παράγονται, μεταποιούνται και διακινούνται από τους συνδημότες μας.

Τα υπάρχουσα κανάλια διανομής τώρα ποιά βρίσκονται στα χέρια ολιγοπωλίων και μεγάλων εμπορικών καταστημάτων, δεν αποφασίζουν για το ποια προϊόντα θα διακινήσουν με βάση την τοπική τους συνείδηση, αλλά το κέρδος. Τα τοπικά προϊόντα είτε θα πρέπει να ικανοποιούν αυτά τα κριτήρια, είτε να διαλέγουν δικά τους δίκτυα είτε να φτάνουν στον καταναλωτή μέσω νέων τεχνολογικών διαύλων διανομής.

Παρά τις ιδιαίτερες δυσκολίες της περιόδου που διανύουμε μπορούμε να πραγματοποιήσουμε δράσεις που θα αναπτύξουν την τοπική οικονομία θα δώσουν ώθηση στα μαγαζιά και θα φέρουν ανάπτυξη των τόπο. 
Εξυπακούεται ότι εμείς οι κάτοικοι του Δήμου μας προτιμάμε τις τοπικές αγορές, τα τοπικά προϊόντα και στηρίζουμε τα καταστήματα του Δήμου μας. Είναι εφικτό να δημιουργήσουμε καλύτερες προϋποθέσεις για το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας είτε μέσα από διαφήμιση, οργάνωση εκδηλώσεων, κίνητρα νέων επιχειρήσεων, νέες θέσεις εργασίας και ένα ευρύ πλάνο που θα ενισχύει την επιχειρηματικότητα θα εξυγιάνει την τοπική μας οικονομία. Ενισχύουμε έμπρακτα την τοπική αγορά. Αναλαμβάνουμε δράση και ξεκινάμε μια προσπάθεια αναζωογόνησης και ενίσχυσης της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος.

Κατερίνα Παπαϊωάννου 
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος 
Σπάτων Αρτέμιδος 
Δημήτρης Μάρκου-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Μόνο όταν η τοπική αγορά σέβεται το ευρώ του καταναλωτή, μόνο τότε την στηρίζουμε, τυφλή εμπιστοσύνη σε κανέναν.
    Οι κακοί επιχειρηματίες χίλιες φορές να κλεισουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου