Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Γιάννης Οικονομάκος: «Συνεχίζουμε τις συλλογικές μας κινητοποιήσεις μέχρι την τελική δικαίωση»

Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012, οι Δήμαρχοι της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής συναντήθηκαν εκ νέου στο κέντρο της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν για το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών
στα σχολεία. Παρών ήταν για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος Ωρωπού κος Γιάννης Οικονομάκος ο οποίος επισήμανε στις αρμόδιες αρχές την ιδιαιτερότητα του Δήμου Ωρωπού και απαίτησε μια άμεση λύση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Οικονομάκος δικαιώθηκε για τη μέχρι σήμερα στάση του σε αντίθεση με την ανεύθυνη στάση ορισμένων που προσπάθησαν να έχουν μικροπολιτικά οφέλη εις βάρος του συνόλου των μαθητών.
Με τη συγκέντρωση αυτή οι δήμοι, σύμφωνα και με το κοινό ψήφισμα που εξέδωσαν, εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία και ανησυχία τους για τη διακοπή των σχολικών μεταφορών και ζήτησαν από την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της και να αποδώσει τα οφειλόμενα για τις μεταφορές, προκειμένου να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η μεταφορά των μαθητών, χωρίς την εξασφάλιση της οποίας είναι ορατός ο κίνδυνος να κλείσουν τα σχολεία και να χαθεί η φετινή σχολική χρονιά.
Αρχικά οι Δήμαρχοι επέδωσαν το ψήφισμα διαμαρτυρίας στο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και εξέθεσαν την οξύτητα του προβλήματος, ενώ στη συνέχεια αντιπροσωπεία από δημάρχους, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς επέδωσαν το ψήφισμα στο Γραφείο του Διευθυντή του Υπουργού Οικονομικών.
Παράλληλα, στην ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε χθες «η Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου "Μεταφορά Μαθητών για το σχολικό έτος 2012-2013 (ΦΕΚ 171 Α΄), μεταφορά αρμοδιότητας στις Περιφέρειες και άλλες διατάξεις», όπου και ψηφίστηκε, ενώ κατά τη διάρκεια της οποίας η παρέμβαση του Βουλευτή Αττικής και δημοτικού συμβούλου Ωρωπού κ. Βασίλη Οικονόμου είχε καθοριστική σημασία. Μεταξύ άλλων, αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευρ. Στυλιανίδης όσο και βουλευτές απ’ όλα τα κόμματα έδειξαν ότι υπάρχει ελπίδα στην επίλυση του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζει σύσσωμη η βορειοανατολική Αττική.
Σε δηλώσεις του ο κ. Οικονομάκος τόνισε τα εξής:
«Καθώς το ζήτημα της μεταφοράς μαθητών διαιωνίζεται και δεν λύνεται ο Δήμος, οι γονείς και οι μαθητές δε μπορούν παρά να αισθάνονται θλίψη απογοήτευση αλλά και οργή. Σε αυτήν την δύσκολη στιγμή που το κράτος έπρεπε να καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια για να λυθεί οριστικά το κοινωνικό πρόβλημα, δυστυχώς ο χρόνος περνάει αναξιοποίητος. Ο Δήμος Ωρωπού έχει καταβάλλει από την πλευρά του κάθε προσπάθεια για να βοηθήσει με τα ελάχιστα μέσα που έχει στη διάθεσή του. Επειδή όμως ο αγώνας είναι δύσκολος ζητούμε τη στήριξη και συμπαράσταση όλης της τοπικής κοινωνίας καθώς και επίσης τη μεγαλύτερη δυνατή λαϊκή συμμετοχή για να αποκτήσει ακόμη δυνατότερη φωνή το αίτημά μας. Κατανοώντας από την πρώτη στιγμή τη βαρύτητα του συγκεκριμένου προβλήματος συνεχίζουμε τις συλλογικές μας κινητοποιήσεις μέχρι την τελική δικαίωση».
Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος Ωρωπού σχολίασε με νόημα: «Μακριά η μικροπολιτική από τα παιδιά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου