Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Οδηγικές συγκινήσεις από το Rivian R1T


Το ηλεκτρικό pick-up της Rivian, ετοιμάζεται πυρετωδώς και όπως λένε όσοι έχουν συμμετάσχει στην εξέλιξή του, θα προσφέρει μοναδικές οδηγικές συγκινήσεις με τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά του να παίζουν σημαντικό ρόλο.
Σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα ηλεκτρικά οχήματα που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια, το Rivian R1T και το «αδελφό» του R1S SUV, δεν έχουν σχεδιαστεί αυστηρά για αυτοκινητόδρομο ή αν θέλετε, μόνο για χρήση δρόμου. Απευθύνονται σε καταναλωτές με έναν περιπετειώδη τρόπο ζωής και αυτό έχει ως φυσικό επακόλουθο, οι δοκιμές του R1T να πραγματοποιούνται σε κάθε είδους δύσκολες συνθήκες. Σε αυτό το βίντεο, μπορούμε να δούμε το R1T να χρησιμοποιεί τους τέσσερις ανεξάρτητους ηλεκτρικούς κινητήρες του για να γλιστράει στις στροφές μιας πίστας με άσφαλτο, καθώς επίσης στη συνέχεια χρησιμοποιεί τις προηγμένες τεχνολογίες του για να παρέχει εξαιρετική πρόσφυση και μεγάλη ευκολία χειρισμού σε επιφάνεια με χαλίκια και άμμο. Επιπλέον, φαίνεται ότι το pick up ανεβαίνει πάνω σε βράχους, δείχνοντας πόσο ικανό θα είναι εκτός δρόμου. Ένας μηχανικός της Rivian δηλώνει ότι το λογισμικό του οχήματος θα γίνει τόσο προηγμένο που θα μπορεί να ανιχνεύει αυτόματα σε τι είδους επιφάνεια βρίσκεται και να προσαρμόζει διάφορες ρυθμίσεις στη μετάδοση της ισχύος στους τροχούς αλλά και στην απόδοση του κινητήρα, χωρίς καμία παρέμβαση από τον οδηγό.



Μερικές μέρες νωρίτερα, η Rivian επιβεβαίωσε πως η πιλοτική γραμμή παραγωγής της στο εργοστάσιο του Illinois είναι σε λειτουργία. Οι πρώτες παραδόσεις του R1T υπολογίζεται πως θα γίνουν τον Ιούνιο του 2021, ενώ το R1S θα αρχίσει να φτάνει στα χέρια των αγοραστών τον Αύγουστο του 2021. Θα προσφερθούν διάφορες εκδόσεις με βάση την απόδοση του κινητήρα, προσφέροντας πακέτα μπαταριών 105 kWh, 135 kWh και 180 kWh. Η απόδοση από τους τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες του κάθε αυτοκινήτου, θα κυμαίνεται από 402 ίππους στο βασικό μοντέλο έως 700 ίππους με στόχο την μεγαλύτερη αυτονομία και 754 ίππους στο μοντέλο που θα δίνει προτεραιότητα στην υψηλότερη απόδοση.



Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου