Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Κιμ Γιονγκ Ουν: Μυστηριώδης εξαφάνιση της αδερφής του - Φοβάται την οργή του Βορειοκορεάτη ηγέτη


Οι φήμες ότι η Κιμ Γιο Τζονγκ ήταν η επικρατέστερη διάδοχος του Κιμ Γιονγκ Ουν μάλλον τον εξόργισαν - Εδώ και ένα μήνα έχει εξαφανιστεί από τη δημόσια ζωή - Οι κινήσεις που την έθεσαν στο στόχαστρο του αδελφού της
Ήταν το πρόσωπο της Βόρειας Κορέας, όταν φήμες ήθελαν τον Κιμ Γιονγκ Ουν να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Θεωρήθηκε Νο2 στην ιεραρχία του καθεστώτος και μελλοντική ηγέτης του κράτους. Και τώρα, είναι εξαφανισμένη εδώ και πάνω από ένα μήνα, με την τύχη της να παραμένει άγνωστη.

Ο λόγος για την Κιμ Γιο Τζονγκ, αδελφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη, που αγνοείται από τα φώτα της δημοσιότητας, εγείροντας φόβους ότι η άνοδός της μάλλον ήταν πολύ μεγάλη για να γίνει ανεκτή από το καθεστώς της χώρας.

Έχει να εμφανιστεί από τις 27 Ιουλίου
Η τελευταία δημόσια εμφάνιση της Κιμ Γιο Τζονγκ είχε γίνει στις 27 Ιουλίου. Έκτοτε, δεν έχει φανεί πουθενά. Η ίδια ήταν απούσα από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 13 Αυγούστου.

Αυτήν την εβδομάδα, σε εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Πιονγιάνγκ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν βρισκόταν μαζί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους. Η αδερφή του ωστόσο δεν ήταν μέσα σε αυτούς.
Αναλυτές εκτιμούν ότι τα υψηλά πόστα που είχε αναλάβει σε συνδυασμό με την έντονα αισθητή παρουσία της, δημιούργησε εικασίες για τα μελλοντικά σχέδιά της. Η προσφώνησή της ως επικρατέστερη διάδοχος την έθεσαν στο στόχαστρο του Κιμ Γιονγκ Ουν σε μια περίοδο που ο ίδιος φερόταν αποδυναμωμένος.

Ειδικός ανέφερε στην Chosun Ilbo της Νότιας Κορέας ότι η Βόρεια Κορέα έχει και στο παρελθόν υποβαθμίσει όποιον θεωρήθηκε «Νούμερο 2», αν και η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν ενδέχεται να έχει ειδική αντιμετώπιση, ως μέλος της δυναστείας που κυβερνά. «Στο παρελθόν, όλοι στερήθηκαν τη θέση τους τη στιγμή που χαρακτηρίστηκαν ως το “Νούμερο 2”. Πρέπει να τηρούνται ισορροπίες, αν και η Κιμ Γιο Γιονγκ είναι μέλος της οικογένειας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Ναμ Σουνγκ-γουκ του Πανεπιστημίου της Κορέας.
Η τελευταία εμφάνιση της αδελφής του βορειοκορεάτη ηγέτη ήταν στην επέτειο των 67 ετών από το τέλος του Πολέμου της Κορέας.

Εξαφανισμένη και η σύζυγος του Κιμ Γιονγκ Ουν

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας βρίσκεται από τον Ιανουάριο και η σύζυγος του Κιμ, δημιουργώντας φήμες ότι μπορεί να απέκτησε κι άλλο παιδί. Το ζευγάρι πιστεύεται ότι έχει τρία παιδιά, με το μικρότερο να έχει γεννηθεί το 2017, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας.

Το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας είναι ένα αγόρι 10 ετών, γεγονός που σημαίνει ότι κανείς απ’ αυτούς δεν θα μπορούσε να αναλάβει τον έλεγχο του καθεστώτος, σε περίπτωση που ο Κιμ Γιονγκ Ουν απομακρυνθεί ή πεθάνει.

Πώς η Κιμ Γιο Γιονγκ μπήκε στο στόχαστρο του Κιμ

Η Κιμ Γιο Τζονγκ αντικατέστησε τον αδερφό της σε μια περίοδο που οι φήμες τον ήθελαν να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Αν και ο ίδιος επανήλθε, οι ειδικοί είχαν ενδείξεις ότι η επιρροή της αυξανόταν, καθώς εμφανίστηκε σε σειρά διπλωματικών εκδηλώσεων το 2018 και το 2019.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι χειμερινοί ολυμπιακοί αγώνες στη Νότια Κορέα το 2018 και η αποτυχημένη Σύνοδος Κορυφής με τον Ντόναλντ Τραμπ το 2019.

Ωστόσο το 2020, η Κιμ πέραν των διεθνών επαφών, διαδραμάτισε και ένα πιο δημόσιο ρόλο πολιτικά, αναβαθμίζοντας την εικόνα της σε πολιτικό παίκτη με μεγάλη επιρροή. Μάλιστα ήταν ξεκάθαρο ότι η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν δρούσε πλέον μόνον για λογαριασμό του αδερφού της, αλλά είχε τη δική της αυτόνομη πολιτική οντότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου