Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Δολοφονία Μακρή: «Επαγγελματίας εκτελεστής ο δολοφόνος», σύμφωνα με πραγματογνώμονα

«Η δολοφονία του επιχειρηματία ήταν έργο επαγγελματία εκτελεστή». Αυτό κατάθεσε σήμερα στη δίκη για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή ο πραγματογνώμονας βαλλιστικός αναλυτής Γιώργος Ραυτογιάννης.
Το έγκλημα είχε λάβει χώρα τον Οκτώβριο του 2018 έξω από το σπίτι του επιχειρηματία στη Βούλα. Ο Γιάννης Μακρής έπεσε νεκρός από τους πυροβολισμούς την ώρα που επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητό του για να πάει στην εταιρεία το«Ο δράστης ξέρει να σκοπεύει, έχουμε οκτώ βολές»
Σήμερα, Δευτέρα, με την επανέναρξη της δίκης μετά τις θερινές διακοπές, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας κατέθεσε ο κ. Ραυτογιάννης, ο οποίος ανέλυσε όλα τα στοιχεία που κατά την οικογένεια του θύματος είναι επιβαρυντικά για τους δύο κατηγορούμενος της υπόθεσης.

Παράλληλα, με ξεκάθαρο τρόπο ανέφερε πως η δολοφονία του επιχειρηματία ήταν έργο επαγγελματία εκτελεστή.
Ο κ. Ραυτογιάννης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο δράστης ξέρει να σκοπεύει. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από βιντεοληπτικό υλικό. Έχουμε οκτώ βολές. Συνήθως κάποια θα ξεφύγει. Σε αυτή την περίπτωση και οι οκτώ βρήκαν στόχο».

Κατά την ακροαματική διαδικασία, την οποία παρακολούθησε όπως άλλωστε πράττει κάθε φορά η σύζυγος του θύματος, το μοντέλο Βικτώρια Καρυδά, κατέθεσε και η μητέρα των δύο κατηγορουμένων, βουλγαρικής καταγωγής οι οποίοι έχουν προφυλακιστεί για την υπόθεση.

«Θέλαμε να έρθουμε στην Ελλάδα γιατί οι άνθρωποι είναι πιο ντόμπροι»

Η μάρτυρας ανέφερε πως οι γιοι της ήρθαν στην Ελλάδα προκειμένου να δραστηροποιηθούν επαγγελματικά στο χώρο της εστίασης και να ανοίξουν καντίνα όπως είχαν κάνει στο παρελθόν στον Καναδά.

Η μάρτυρας είπε στην κατάθεσή της: «Με κάλεσε ο γιος μου στο τηλέφωνο και μου είπε: ''μητέρα με έχουν συλλάβει για ανθρωποκτονία''. Τον ρώτησα εάν γνώριζε τον άνθρωπο που δολοφονήθηκε και απάντησε αρνητικά. Εκείνο το διάστημα, είχε έρθει στην Ελλάδα για να βρει χώρο να ανοίξει καντίνα. Θέλαμε να έρθουμε στην Ελλάδα γιατί οι άνθρωποι είναι πιο ντόμπροι».



Στη συνέχεια, ωστόσο, η μάρτυρας δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από την έδρα για τους λόγους που οι γιοι της έφυγαν από τον Καναδά. Η ίδια απάντησε πως οι γιοί της έφυγαν με δική τους πρωτοβουλία με τον πρόεδρο του δικαστηρίου να διαβάζει έγγραφο της Ιντερπόλ, σύμφωνα με το οποίο απελάθηκαν διότι είχαν εγκληματική δραστηριότητα.

Η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για την έκδοση απόφασης, κάτι που αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου