Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Προκλητικός Τσελίκ: Πειρατικές οι ενέργειες της Ελλάδας στο Καστελόριζο

Επιτέθηκε κατά της Ελλάδα για την παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων στο Καστελόριζο
Μ’ ανάρτησή του στο Twitter, o εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, επιτέθηκε κατά της Ελλάδα για την παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων στο Καστελόριζο, κάνοντας λόγο για «πειρατική» ενέργεια από την ελληνική πλευρά.

Yunanistan’ın Meis adasını silahlandırma girişimi yeni bir korsanlık örneğidir.
Türkiye’nin kıyılarına silah doğrultmak akılsızlıktır.
Yunanistan hukuka aykırı bu adımları atarak Ege’de ve Akdeniz’de korsan politikaların temsilcisi olmuştur. — Ömer Çelik (@omerrcelik) August 31, 2020 «Η προσπάθεια της Ελλάδας να εξοπλίσει το Καστελόριζο είναι ένα νέο παράδειγμα πειρατείας. Το να στρέφεις τα όπλα στου προς την ακτή της Τουρκίας είναι ηλίθιο. Κάνοντας αυτά τα παράνομα βήματα η Ελλάδα έχει γίνει εκπρόσωπος των πειρατικών πολιτικών στο Αιγαίο και την Μεσόγειο», σχολίασε συγκεκριμένα ο Τσελίκ, κατηγορώντας την Αθήνα πως μέσω των «πειρατικών» ενεργειών της, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά- «σαμποτάρει» διπλωματικές κινήσεις.

Ο ίδιος επανέλαβε το γνωστό μοτίβο απειλών κατά της Ελλάδας, αλλά και της Γαλλίας. «Αντί της επίλυσης των προβλημάτων μέσω της διπλωματίας στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, είναι η Ελλάδα που οργανώνει σαμποτάζ της διπλωματίας μέσω πειρατικών συμφωνιών. Οι συνέπειες αυτών των βημάτων της Ελλάδας θα είναι η βίαιη αποτυχία… Εάν προτιμάτε να κάνετε ασκήσεις με την Γαλλία αντί να συζητάτε με την Τουρκία θα διαπιστώσετε ότι αυτό ήταν λάθος. Η Ελλάδα θα μάθει ότι έχουμε μια ισχυρή απάντηση για κάθε βήμα της», κατέληξε ο Τσελίκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου