Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Ο Roger Vivier επαναλανσάρει τα παπούτσια που φορούσε η Βασίλισσα Ελισάβετ


Στις 2 Ιουνίου είναι η 67η επέτειος της στέψης της Βασίλισσας, όπου η Αυτού Μεγαλειότητα φορούσε ένα απίστευτο ζευγάρι χρυσά πέδιλα για μία από τις πιο σημαντικές
στιγμές της ζωής της. Tώρα, σχεδόν επτά δεκαετίες αργότερα, ο οίκος Roger Vivier επαναλανσάρει τα μοναδικά αυτά πέδιλα στη συλλογή του για τη σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2020 ως αφιέρωμα στο ιστορικό γεγονός.


Getty Images

Το 1953, η τότε 25χρονη Ελισάβετ εμφανίστηκε στο Westminster Abbey με ένα λευκό φόρεμα κεντημένο με τα εθνικά και Κοινοπολιτειακά εμβλήματα, με την υπογραφή του βρετανού μόδιστρου Sir Norman Hartnell. Η βασίλισσα ολοκλήρωσε την εμφάνισή της με ένα ζευγάρι χρυσά δερμάτινα πέδιλα, διακοσμημένα με ρουμπίνια στο τακούνι και το μοτίβο fleur-de-lys. Λαμβάνοντας υπόψη ότι θα στεκόταν για μεγάλο μέρος της τρίωρης τελετής, τα παπούτσια της έπρεπε όχι μόνο να είναι κατάλληλα για τη σημαντική στιγμή, αλλά και άνετα.



“Σε κάθε συλλογή, υπάρχει πάντα κάτι που αποτίει φόρο τιμής στην κληρονομιά του Roger Vivier και γι ‘αυτήν τη συλλογή, ήμουν προσανατολισμένος προς τα παπούτσια της στέψης. Ήταν ένα ιστορικό γεγονός, όχι μόνο για τον oίκο αλλά και για τον κόσμο” λέει ο Gherardo Felloni, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου.

Ο Gherardo δημιούργησε μια μοντέρνα εκδοχή των παπουτσιών διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι συμπεριέλαβε μερικές από τις παραδοσιακές πτυχές του. “Ο Roger Vivier εξασφάλισε ότι το παπούτσι θα ήταν κατάλληλο για μια βασίλισσα, διακοσμώντας με κρύσταλλα τα τακούνια του. Για τη δική μου ερμηνεία, κράτησα το αρχικό μοτίβο fleur-de-lys αλλά έκανα τη σιλουέτα πιο μοντέρνα. Έκανα επίσης δύο διαφορετικές εκδοχές, ένα platform και ένα στιλέτο, αλλά το τακούνι παραμένει ένα κομβικό σημείο, το οποίο κάλυψα με κρύσταλλα. ”



Τα κομψά υποδήματα έρχονται σε σουέτ ή μεταλιζέ δέρμα και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι royal fans θα θελήσουν άμεσα να τα αποκτήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου