Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Μάτι: Θα αγοράσουν κάδους με χρήματα που συγκεντρώθηκαν για τους πυρόπληκτους - Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι

Ο δήμος Ραφήνας θα χρησιμοποιήσει το 1/4 των χρημάτων του ερανικού λογαριασμού – Τι λέει  o Aριστείδης Χερουβείμ που έχασε τη μητέρα του, την αδερφή του και τα δίδυμα ανιψάκια του
Σε μια απίστευτη απόφαση εις βάρος των πυρόπληκτων στο Μάτι Αττικής, από τη φονική πυρκαγιά του Ιουλίου του 2018 προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο της Ραφήνας σύμφωνα με την οποία το σημαντικό ποσό του 1.040.000 ευρώ που συγκεντρώθηκε για τους πληγέντες και ακόμη δεν τους έχει δοθεί, θα πάει κατά το ¼ σε αγορά κάδων σκουπιδιών.
Η απόφαση αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των πληγέντων μιας και τα χρήματα αυτά είχαν κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου Ραφήνας και προέρχονταν από δωρεές για τις ανάγκες των πληγέντων. Παράλληλα και με την απόφαση του Εισαγγελέα Ναυτοδικείου η οποία απαλλάσσει το Λιμενικό Ραφήνας από οποιαδήποτε ευθύνη για τους νεκρούς στο Μάτι, έχουν προκαλέσει το θυμό των συγγενών των θυμάτων αλλά και όσων κατάφεραν να ζήσουν από την φονική πυρκαγιά.

Δείτε εδώ την απόφαση
Την ίδια ώρα και όσο πλησιάζει η θλιβερή επέτειος από τη φονική πυρκαγιά συγγενείς των θυμάτων δεν μπορούν ακόμη να ξεπεράσουν τον πόνο της απώλειας των αγαπημένων τους προσώπων. Ένας από αυτούς είναι και ο Αριστείδης Χερουβείμ, o οποίος έχασε τη μητέρα του, την αδερφή του και τα δίδυμα ανιψάκια του. Ο ίδιος μιλά και ελπίζει όπως λέει στην ελληνική δικαιοσύνη.
Η μητέρα του Αριστείδη Χερουβείμ
Η αδελφή του Αριστείδη Χερουβείμ
Οι ανιψιές του Αριστείδη Χερουβείμ
«Τα συναισθήματά μου κάθε φορά που έρχομαι σε αυτό το σημείο είναι θλίψη βλέποντας πως έχει καταντήσει το αγαπημένο μου μέρος. Έρχομαι καθημερινά εδώ στο σπίτι για να ποτίσω τα λουλούδια της μητέρας μου. Ξέρω ποιοι είναι οι ένοχοι αλλά θέλω και να το ακούσω και από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Θα ηρεμήσουμε οι οικογένειες των θυμάτων όταν τελειώσουν τα δικαστήρια και ανάλογα με τις αποφάσεις που θα προκύψουν.Ναι μεν κάποια έχουν γίνει κάποια πράγματα πράγματα στο Ματι αλλά δεν έχει γίνει τίποτα ακόμα με τις 300 οικογένειες που μένουν ακόμα στις κατασκηνώσεις. Ελπίζουμε στην ελληνική δικαιοσύνη» επισημαίνει  o κ. Χερουβείμ.


Η ακτινολόγος Βίκυ Χερουβείμ τη μαύρη Δευτέρα της 23ης Ιουλίου είχε μόλις πάρει απόσπαση στο Κέντρο Υγείας της Ραφήνας. Ο αδελφός της θυμάται: «Ήταν η πρώτη μέρα που θα έπιανε δουλειά η Βίκυ και είχε έρθει με απόσπαση στο Κέντρο Υγείας της Ραφήνας. Είχε ζητήσει να πάρει απόσπαση για μια καλύτερη ποιότητα ζωής για την ίδια και τα παιδάκια της. Που να ήξερε όμως, ότι θα έβρισκε τραγικό θάνατο αγκαλιά με τις αγαπημένες της κόρες».

Ο κ. Χερουβείμ μιλά και για τον αγώνα ζωής που είχε δώσει η αδελφή του για να γίνει μάνα: « Ήθελε πάρα πολύ να γίνει μητέρα , είχε αφιερώσει το 100% του εαυτού της για να αποκτήσει και να μεγαλώσει τις δίδυμες κόρες της. Και το λέω αυτό γιατί η Βίκυ είχε αποφασίσει να γίνει μητέρα και να κάνει τα παιδιά από τράπεζα σπέρματος. Ήταν μια πολύ δυναμική γυναίκα, ήταν ο πατέρας και η μητέρα αυτών των παιδιών αλλά πολύ άτυχη, τελικά», λέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου