Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Χωρίς ταχύπλοα φέτος η Ραφήνα

Τη μεγαλύτερη πληγή από τις συνέπειες του κοροναϊού στη χώρα μας αποτελεί ο τουρισμός, με τις κρατήσεις στα νησιά και σε κάθε τουριστικό προορισμό να εξακολουθούν να κυμαίνονται σε υποτονικά επίπεδα.

Ως εκ τούτου και δεδομένου ότι δεν αναμένεται ιδιαίτερη αύξηση των αφίξεων τουριστών στη χώρα μας εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος, οι γραμμές της Ραφήνας δεν θα εξυπηρετηθούν από ταχύπλοα για τουλάχιστον τη φετινή θερινή περίοδο.

Ομοίως και από το λιμάνι του Πειραιά εταιρείες που διαχειρίζονται ταχύπλοα ζήτησαν ανάκληση των δρομολογήσεων που είχαν αιτηθεί για τα ταχύπλοά τους, με αποτέλεσμα πολύ λίγα ταχύπλοα θα εξυπηρετήσουν τις γραμμές των Κυκλάδων από το λιμάνι του Πειραιά. Όπως είναι γνωστό για να μπορέσει ένα ταχύπλοο να ανταποκριθεί στα αυξημένα κόστη λειτουργίας λόγω υψηλής κατανάλωσης καυσίμων, θα πρέπει να μεταφέρει καθημερινά το μέγιστο αριθμό επιβατών, κάτι το οποίο φέτος είναι αδύνατον λόγω των χαμηλών επιπέδων κρατήσεων αλλά και του μειωμένου πρωτοκόλλου εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού.

Έτσι οι γραμμές της Ραφήνας θα εξυπηρετούνται μόνο από συμβατικά πλοία. Ας ευχηθούμε να είναι το τελευταίο δύσκολο καλοκαίρι τόσο για την ακτοπλοΐα μας, όσο και για τον τουρισμό μας.

arxipelagos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου