Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Τσαβούσογλου κατά Μακρόν για τη Λιβύη: «Ο πειρατής της Γαλλίας υποστηρίζει έναν πραξικοπηματία»

Συνεχίζεται η κόντρα Άγκυρας – Παρισιού για τη Λιβύη - Ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε
τον Μακρόν ότι βρίσκεται στη βορειοαφρικανική χώρα επιδιώκοντας τα συμφέροντά της με καταστροφική νοοτροπία
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Τουρκίας – Γαλλίας για τα όσα συμβαίνουν στη Λιβύη εκδηλώθηκε την Τρίτη, μετά και την επίθεση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά του Εμανουέλ Μακρόν.
Η Άγκυρα κατηγόρησε ανοιχτά το Παρίσι ότι υιοθετεί μια «καταστροφική» προσέγγιση στη Λιβύη. «Η Γαλλία, την οποία διοικεί ο Μακρόν ή μάλλον την οποία δεν καταφέρνει αυτή τη στιγμή να διοικήσει, δεν βρίσκεται (στη Λιβύη) παρά μόνο για να επιδιώξει τα συμφέροντά της με καταστροφική νοοτροπία», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.
Η τοποθέτηση Τσαβούσογλου ήρθε μετά τις επικρίσεις του Εμανουέλ Μακρόν, που καταλόγισε στην Άγκυρα «ιστορική και εγκληματική ευθύνη» για τα όσα συμβαίνουν στη Λιβύη.

«Είναι πραξικοπηματίας - Η Γαλλία ενισχύει την παρουσία της Ρωσίας»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ούγγρο ομόλογό του, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο πειρατής της Γαλλίας υποστηρίζει έναν πραξικοπηματία. Η Γαλλία είναι ειλικρινής; Όχι. Λέει ότι δεν δίνει όπλα στον Χαφτάρ. Τα λεφτά τα δίνει το Αμπού Ντάμπι, τα όπλα η Γαλλία. Το ΝΑΤΟ βλέπει τη Ρωσία ως απειλή. Αλλά η Γαλλία προσπαθεί να αυξήσει τον πληθυσμό εκεί της Ρωσίας. Ο Μακρόν κυβερνάει ή μάλλον δεν κυβερνάει τη Γαλλία με μία καταστροφική αντίληψη, για τα δικά του συμφέροντα και τις δικές του φιλοδοξίες. Βασικά αυτός που πρέπει να κατηγορείται είναι η Γαλλία και ο Μακρόν. Ελπίζω να πάρει το μάθημα ότι το να επιτίθεσαι κατά της Τουρκίας κατά αυτόν τον τρόπο για λόγους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης δεν έχει κανένα όφελος».

1 σχόλιο:

  1. Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ του τίποτα, τρελάθηκε τελείως, προκαλεί ανοιχτά τους Γάλλους?
    Μετρημένες η μέρες της Τουρκιάς γενικά, η Γαλλία δεν αφήνει να της αρπάξουν παλιές αποικίες,οσο για την θάλασσα είναι απολυτή κυρίαρχος, σε σύγκριση με τους Τούρκους.
    Η Γαλλία παίζει στους 4 πρώτους. ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ.
    Αντε να δούμε κάποιο κάλο ματσάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου