Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Έφιπποι εθελοντές αναλαμβάνουν την προστασία του πευκοδάσους του Σχινιά


Ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής η δράση εθελοντικού καθαρισμού του πευκοδάσους του Σχινιά περιοχή Natura η οποία πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το «Ολοι Μαζί Μπορούμε» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει συσταθεί έφιππη ομάδα εθελοντών η οποία θα πραγματοποιεί περιπολίες στη παραλία και στο Πάρκο. Πιο συγκεκριμένα, ο ιππικός όμιλος Μαραθώνα "Marathon Endurance Club" προσφέρει πλέον εθελοντικά τις υπηρεσίες του ως επιτηρητής των δασικών περιοχών της περιοχής που χρίζουν προσοχής όπως είναι το Πευκοδάσος και οι πλαγιές της Πεντέλης.

Το σώμα των έφιππων εθελοντών Marathon Endurance Club AIOM, έχει εκπαιδευτεί από την πυροσβεστική και υπάγεται πλέον στην πολιτική προστασία του Δήμου Μαραθώνα. Ρόλος του είναι η επιτήρηση των περιοχών καθώς και υπόδειξη σωστής συμπεριφοράς στους παραβάτες. Εφόσον ο παραβάτης δεν συμμορφώνεται (σκουπίδια, άναμμα φωτιάς κλπ) θα ενημερώνονται οι αντίστοιχες αρμόδιες αρχές (αστυνομία, πυροσβεστική κλπ).

Όπως αναφέρει το welovemarathon.gr, τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν μπάρες οι οποίες θα απαγορεύουν την είσοδο με αυτοκίνητο στο πευκοδάσος ενώ όταν ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς είναι 4 ή 5 απαγορεύεται βάση της δασικής διάταξης, όπως και σε όλους τους εθνικούς δρυμούς και η κυκλοφορία πεζών στην περιοχή αυτή.

Το συντονισμό της δράσης είχε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ο οποίος ευχαρίστησε τις αρμόδιες Αρχές και τις ομάδες εθελοντών που συνδράμουν στην προσπάθεια, ενώ επισήμανε ότι είναι αναγκαίο να υλοποιηθούν μια σειρά από συγκεκριμένα βήματα που θα εξασφαλίσουν ότι το Πάρκο Σχινιά θα παραμείνει καθαρό και προσβάσιμο στους πολίτες...

Φωτογραφίες: welovemarathon.gr
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου