Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Τροπολογία Άδωνι για να ανοίξει και τις Κυριακές το εκπτωτικό χωριό


Νομοθετική βούλα στη «φωτογραφική» υπουργική απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη για τη λειτουργία του εμπορικού κέντρου στα Σπάτα και τις Κυριακές βάζει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείο Υγείας. Το θέμα είχε αναδείξει η «δημοκρατία» από τον Ιανουάριο, όταν και είχε δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η απόφαση του υπουργού, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις στον εμπορικό κόσμο.

Η απόφαση επιτρέπει στο εκπτωτικό χωριό McArthurGlen και το Smart Park στα Σπάτα να λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα, από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο, εκτός από τη Δεύτερη Κυριακή του Αυγούστου. Σύμφωνα με την απόφαση, το Επιχειρηματικό Πάρκο Γυαλού–Άγιος Δημήτριος–Πύργος στον Δήμο Σπατών εντάσσεται στον νόμο 4177/2013 που προβλέπει τη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.
ADVERTISING
Ads by Teads

Σκοπίμως, η διάταξη αναφέρεται στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να παρακαμφθεί ο σκόπελος του ΣτΕ, που είχε αποφανθεί ότι δεν μπορεί ένα μεμονωμένο κατάστημα να ενταχθεί στο καθεστώς λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. Όπως επισημαίνουν οι Ενωμένοι Εργαζόμενοι Ιδιωτικού Τομέα, η «φωτογραφική» όπως την χαρακτηρίζουν, διάταξη, φέρνει τους εργαζομένους ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.
«Το εκπτωτικό χωριό προσελκύει μεγάλη καταναλωτική κίνηση από πολλά σημεία της χώρας, κάτι που σημαίνει ότι η λειτουργία του τις Κυριακές αλλάζει τους όρους της αγοράς, καθώς θα πλήξει σημαντικά τα μικρότερα καταστήματα και ειδικά όσα δεν έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν παράλληλα.
Για τους εργαζομένους το πλήγμα θα είναι ακόμα μεγαλύτερο, καθώς θα χάσουν και την προβλεπόμενη αργία, ενώ είναι αμφίβολο αν θα αυξηθούν αντίστοιχα οι αποδοχές τους» αναφέρουν οι εργαζόμενοι, καλώντας τον υπουργό Ανάπτυξης να αποσύρει την συγκεκριμένη τροπολογία, διότι «αποτελεί καραμπινάτο σκάνδαλο σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων, του εμπορικού κόσμου και του κοινωνικού συνόλου»
Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας (όπου είχε προσφύγει η εταιρία Mc Arthur Glen Ελλάς) αποφάσισε ότι τα εμπορικά καταστήματα στο εκπτωτικό χωριό των Σπάτων δεν πρέπει να λειτουργούν τις Κυριακές.
Πηγή: «δημοκρατία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου