Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Τα πέντε τρόφιμα με το περισσότερο μαγνήσιο


Ανακαλύψτε τα πέντε τρόφιμα που σας παρέχουν το περισσότερο μαγνήσιο, τον
πολυτιμότερο μέταλλο για την υγεία σας  Το μαγνήσιο είναι σημαντικό για τη λειτουργία εκατοντάδων ενζύμων, που συμμετέχουν στη σύνθεση πρωτεϊνών και επηρεάζει το μεταβολισμό του καλίου, του ασβεστίου και της βιταμίνης D. Mαζί με το κάλιο και το νάτριο, δρα ως ηλεκτρολύτης και συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Συνιστώνται τα 420 mg/ημέρα για τους άνδρες και 320 mg/ημέρα για τις γυναίκες.

Πασατέμπος


Getty Images

Τα σποράκια είναι πρωταθλητές όσον αφορά την περιεκτικότητά τους σε μαγνήσιο. Παράλληλα ο πασατέμπος έχει πολυακόρεστα λιπαρά και βιταμίνη Ε. Είναι όμως και πλούσιος σε θερμίδες (574 τα 100γρ).


2

Μαύρη σοκολάτα


Getty Images

Είναι πλούσια σε μαγνήσιο, αλλά και σε πολυφαινόλες, οι οποίες συμβάλουν στην καλή υγεία της καρδιάς και των αγγείων. Ένα κομμάτι όμως είναι αρκετό μια και τα 100γρ. έχουν 500 θερμίδες.


3

Σκουμπρί


Getty Images

Ψάρι που μας τροφοδοτεί με μαγνήσιο, αλλά και με πολύτιμα ω-3 λιπαρά οξέα (τα 100γρ έχουν 262 θερμίδες).


4

Σπανάκι


Getty Images

Όλα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά έχουν μαγνήσιο, το σπανάκι όμως έχει το περισσότερο. Επίσης έχει ελάχιστες θερμίδες (μόλις 23 ανά 100γρ).


5

Καστανό ρύζι


Getty Images

Είναι πηγή μαγνησίου αλλά και υδατοδιαλυτών βιταμινών και φυτικών ινών, πολύτιμων για το πεπτικό σύστημα. Τα 100γρ μαγειρεμένο ρύζι έχουν 112 θερμίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου