Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Οκτάχρονος πρόσφυγας από τη Νιγηρία μένει σε καταφύγιο αστέγων αλλά έγινε πρωταθλητής στο σκάκι


Ένα 8χρονο αγόρι από τη Νιγηρία που ζει σε ένα καταφύγιο αστέγων
στη Νέα Υόρκη, στέφθηκε πρωταθλητής στο σκάκι, αποδεικνύοντας ότι το πείσμα και η επιμονή μπορεί να κατατροπώσει κάθε κακουχία και στέρηση.
Ένα 8χρονο αγόρι από τη Νιγηρία που μαζί με την οικογένειά του εγκατέλειψε τη χώρα του και τώρα ζει σε ένα καταφύγιο αστέγων στη Νέα Υόρκη, ενώ η αίτησή του για άσυλο εκκρεμεί, στέφθηκε πρωταθλητής στο σκάκι για την ηλικιακή του ομάδα.

Ο Tanitoluwa Adewumi κέρδισε το κρατικό τουρνουά το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το αγόρι και η οικογένειά του έφυγαν από το σπίτι τους στη Νιγηρία το 2017, φοβούμενοι για τη ζωή τους και ζούσαν σε ένα καταφύγιο άστεγων από τότε που υποβλήθηκε η αίτησή τους για άσυλο στις ΗΠΑ. Ο Τάνι, όπως είναι γνωστός σε οικογένεια και φίλους, παίζει σκάκι στο δημοτικό σχολείο που ασκείτε κάθε βράδυ στο καταφύγιο. Ο πατέρας του Kayode είναι οδηγός στην Uber και μεσίτης ακινήτων.



Η οικογένεια μετανάστευσε στις ΗΠΑ για να ξεφύγει από τη Boko Haram, μια τρομοκρατική ομάδα υπεύθυνη για βίαιες επιθέσεις κατά των Αφρικανών.

Επειδή είναι ευσεβείς χριστιανοί, φοβούνταν ότι θα στοχοποιούνταν. Ο Τάνι και τα αδέλφια του εγγράφηκαν στα τοπικά δημοτικά σχολεία.

Η μητέρα του Oluwatoyin τους έστειλε ένα email στην επιτροπή, λέγοντας ότι αν και δεν είχαν την πολυτέλεια να πληρώσουν τα συνημμένα τέλη, θα ήθελαν να συμμετάσχει. Ο σύλλογος παραιτήθηκε από τα τέλη για να τον υποδεχτεί.

Πηγή: reader.gr, nytimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου