Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς γιορτάζει τα 80 χρόνια λειτουργίας του


Σειρά εκδηλώσεων από τις 6 έως και τις 9 Νοεμβρίου - Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας η κεντρική εκδήλωση - Μουσική, θέατρο και διάλογος στο πρόγραμμα
Σειρά εκδηλώσεων μέσω των οποίων θα προβληθεί το έργο και η προσφορά του σε ακαδημαϊκό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Πειραιά (Πα.Πει.), με αφορμή τη συμπλήρωση των 80 χρόνων λειτουργίας του.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 5 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου στις 18:00 θα διεξαχθεί η κεντρική επετειακή εκδήλωση υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και υπό το άκουσμα της ορχήστρας πνευστών του Μουσικού Σχολείου Πειραιά.

Στις 6 Νοεμβρίου, στις 19:00, στο Παλαιό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το μουσικό σχήμα του Πα.Πει., «Αγέρηδες» θα παρουσιάσουν τραγούδια από το έντεχνο ρεπερτόριο, ενώ στην ίδια εκδήλωση η κομπανία του Δημήτρη Κώτσικα, θα αποδώσει σημαντικά ακούσματα παραδοσιακής μουσικής.

Στις 7 Νοεμβρίου, στο Πα.Πει, στις 19:00, η χορωδία Jeanne D' Arc θα τραγουδήσει για τους καλεσμένους και θα ακολουθήσουν οι Taj ΜΑΝΧάλ και οι Polis Andemble, με μουσικές της Μεσογείου.

Στις 8 Νοεμβρίου, επίσης στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, στις 19:00, ο Στέλιος Βαμβακάρης θα παίξει παραδοσιακή πειραιώτικη μουσική και θα ακολουθήσουν ρεμπέτικα και λαϊκά από το σχήμα «Ανηφόρι».

Οι εκδηλώσεις στην πρώτη αυτή φάση θα ολοκληρωθούν στις 9 Νοεμβρίου, με διάλογο μεταξύ αποφοίτων του Πα.Πει., θεατρική παράσταση (Ο άνθρωπος του δάσους, του Έρμαν Έσσε) και παρουσίαση σύγχρονου χορού και ταγκό.

Η ιστορία του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς ξεκίνησε τη λειτουργία του ως Σχολή Βιομηχανικών Σπουδών το 1938 από το Σύνδεσμο Βιομηχάνων και Βιοτεχνών και το 1945 μετονομάσθηκε σε Ανωτέρα Σχολή Βιομηχανικών Σπουδών. Το 1958 άλλαξε εκ νέου ονομασία σε Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς (Α.Β.Σ.Π.) με τετραετή φοίτηση και πτυχίο ισότιμο των άλλων ΑΕΙ.

Από το ακαδημαϊκό έτος 1971-1972 οι σπουδές διαχωρίστηκαν από το δεύτερο έτος σε Οικονομικών Επιστημών και Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ενώ το ακαδημαϊκό έτος 1977-1978 λειτούργησε το τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης. Τον Ιούνιο του 1989 μετονομάστηκε σε Πανεπιστήμιο Πειραιώς (Πα.Πει.) μαζί με την προσθήκη τριών ακόμη τμημάτων.

Σήμερα το Πανεπιστήμιο Πειραιώς έχει εννιά προπτυχιακά τμήματα σπουδών. Επίσης παρέχει πληθώρα μεταπτυχιακών προγραμμάτων εξειδίκευσης.

Πιο συγκεριμένα:

Στη Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών περιλαμβάνονται τα τμήματα: α)Οικονομικής Επιστήμης, β)Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, γ)Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και δ)Τουριστικών Σπουδών.

Στη Σχολή Ναυτιλίας και Βιομηχανίας περιλαμβάνονται τα τμήματα: α)Ναυτιλιακών Σπουδών, β)Βιομηχανία Διοίκησης και Τεχνολογίας.

Στη Σχολή Χρηματοοικονομικής και Στατιστικής περιλαμβάνονται τα τμήματα: α)Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής, β)Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης.

Στη Σχολή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών περιλαμβάνονται τα τμήματα: α)Πληροφορικής, β)Ψηφιακών Συστημάτων.

Σάββας Μιχάλαρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου