Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Ο Συμπαραστάτη ζητάει ενημέρωση για την ΜΠΕ διευθέτησης–οριοθέτησης ρέματος Ραφήνας

Διαμεσολάβηση και προτάσεις του «Συμπαραστάτη» (κ. Χ. Ποθουλάκη) εν όψει της επικείμενης διαβούλευσης για έκφραση γνώμης επί της νέας ΜΠΕ του έργου με τίτλο: «Μελέτη διευθέτησης – οριοθέτησης ρέματος Ραφήνας»
Ο κ. Ποθουλάκης ζητάει στοιχεία προς εξυπηρέτηση των αναγκών της εν εξελίξει διαβούλευσης για τη νέα ΜΠΕ [1] του έργου με τίτλο : «Μελέτη διευθέτησης – οριοθέτησης ρέματος Ραφήνας», επιδιώκοντας να ενημερωθεί κατά πόσο (και βάσει ποίων στοιχείων) η ως άνω νέα μελέτη (ΜΠΕ) αντιμετωπίζει με επάρκεια (νομική, τεχνική, περιβαλλοντική, οικονομική) και αποκαθιστά – ανταποκρίνεται στους όρους και στις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί με τα παλαιότερα αρνητικά έγγραφα των αρμοδίων υπηρεσιών βάσει των οποίων απορρίφθηκε στις 30.8.2013 η προηγούμενη (τότε) μελέτη

[1] Η προηγούμενη δεν είχε εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ και του Υπ. Υποδομών (βλέπετε τα υπ’ αριθ. 4 και 5 ανωτέρω σχετικά), οπότε έως σήμερα οι κατ’ αρμοδιότητα αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και η ΕΥΔΑΠ ΑΕ ουσιαστικά δεν έχουν ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις απαιτήσεις της απόφασης 3743/2008 του ΣτΕ, η οποία δικαίωσε τον πρώην Δήμο Αρτέμιδος και τους τοπικούς φορείς που είχαν προσφύγει, χωρίς να ευθύνονται για την κατά νόμο άσκηση του δικαιώματός τους αυτού, όπως απαραδέκτως επιχειρούν να δείξουν σήμερα οι πραγματικοί υπαίτιοι για τις συνέπειες (πρόστιμα σε βάρος της χώρας) προκειμένου να συγκαλύψουν τις πολλαπλές ανεπάρκειες της Διοίκησης.

Ειδικότερα, ο Συμπαραστάτης αναζητά για λογαριασμό των δημοτών που απευθύνονται σ’ αυτόν, πληροφόρηση όσον αφορά:
α) Τα στοιχεία (απόφαση, κλπ) με βάση τα οποία προωθήθηκε η εφαρμοσθείσα – εμφανιζόμενη στη εξεταζόμενη μελέτη, χωροθέτηση των έργων διευθέτησης του ρ. Ραφήνας (Στην προηγούμενη απορριφθείσα μελέτη η Προέγκριση Χωροθέτησης των «έργων διευθέτησης της ροής των υδάτων του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας και συμβαλλόντων σε αυτό ρεμάτων...» είχε γίνει με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής Α.Π: ΠΕΧ4/οικ.3060/Φ5-4/2001/11-10-2001)
β) Τα στοιχεία με βάση τα οποία αποδεικνύεται ότι στη νέα προς διαβούλευση και αξιολόγηση ΜΠΕ του έργου με τίτλο : «Μελέτη διευθέτησης – οριοθέτησης ρέματος Ραφήνας» αντιμετωπίζονται με επάρκεια (νομική, τεχνική, περιβαλλοντική, οικονομική) και αποκαθιστώνται – ικανοποιούνται όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί ή προκύπτουν από επίσημα δημόσια έγγραφα.
Διαβάστε αναλυτικά όλα τα σχετικά έγγραφα:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου