Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Τουλάχιστον 30 τα χτυπήματα των Γεωργιανών που βασάνισαν με σίδερο την 85χρονη

Τρεις είχαν αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου - Ο τελευταίος τον ΙανουάριοΕκτός από την ηλικιωμένη, είχαν ληστέψει τον προπονητή του Ατρόμητου, μεγαλογιατρό στην Ηλιούπολη και ιδιοκτήτη ναυτιλιακής εταιρείας - Χρησιμοποιούσαν τη μέθοδο της «προσομοίωσης»Τον Ιανουάριο του 2017 αποφυλακίστηκε -  κάνοντας φυσικά
χρήση των διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου -  ο τελευταίος Γεωργιανός της άγριας συμμορίας ληστών που μπούκαρε σε σπίτια και «σιδέρωνε» τα θύματα της. Η ομάδα, ανασυντάχθηκε, εμπλουτίστηκε με τέσσερις «εκπαιδευόμενους» ληστές από τη Γεωργία και ξεκίνησε τη δράση της πραγματοποιώντας περισσότερες από 30 επιθέσεις. Με ορμητήριο τα νότια προάστια επεκτάθηκε σε όλη την Αττική με τελευταίο θύμα την 85χρονη γυναίκα από την Κυψέλη που έζησε στιγμές τρόμου στα χέρια τους, καθώς την έκαψαν με σίδερο προκειμένου να της αρπάξουν λίγα ευρώ. Η επιλογή αυτή δεν ήταν τυχαία καθώς γνώριζαν ότι η άτυχη γυναίκα με καταγωγή από τη Μύκονο, είχε χρήματα και έτσι αφού επισκέφθηκαν τρεις με τέσσερις φορές την οικία που είχαν μαρκάρει και με τη λεγόμενη μέθοδο της προσομοίωσης είχαν προβάρει το σκηνικό του τρόμου, εισέβαλαν και τη βασάνισαν ανελέητα στιγματίζοντας με τον πιο βάρβαρο το κορμί και την ψυχή της.
<script async="" src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- Automatic size -->
<ins class="adsbygoogle" data-ad-client="ca-pub-0316223922322191" data-ad-format="auto" data-ad-slot="8301270085" style="display: block;"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Τα «λαγωνικά» της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, είχαν βάλει εδώ και 2,5 μήνες στο μάτι τους Γεωργιανούς ληστές-βασανιστές. Γνώριζαν ότι κρύβονται πίσω από την επίθεση στον προπονητή της ομάδας του Ατρομήτου Νταμίρ Κανάντι στην περιοχή του Αλίμου, του μεγαλογιατρού που διέμενε στην Ηλιούπολη, ενός ιδιοκτήτη μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα και του μεγαλομετόχου αλυσίδας φούρνων. Προσπαθούσαν να τους στριμώξουν όμως οι Γεωργιανοί έπαιρναν απίστευτα μέτρα προστασίας και ελίσσονταν διακριτικά. Έτσι κατάφεραν να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τη δράση τους και να «δέσουν» την υπόθεση. Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, έδειξε ότι η σπείρα χρησιμοποιούσε τη μέθοδο της προσομοίωσης πριν πραγματοποιήσει τα χτυπήματά της. Αυτό σημαίνει ότι τα μέλη της επισκέπτονταν δύο και τρεις φορές τον χώρο που θα χτυπούσαν, έκαναν χρονομετρήσεις και «πρόβες» για τους ρόλους που είχαν αναλάβει.
Δείτε βίντεο: Σοκάρει η μαρτυρία της 85χρονης: Με έδεσαν, με χτύπησαν και με έκαψαν



Τα 30 χτυπήματα του τρόμου 
Αν και οι επτά Γεωργιανοί έχουν συλληφθεί, οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί και σε ποιες άλλες υποθέσεις - πέραν της επίθεσης στην 85χρονη - έχουν εμπλακεί. Όπως προέκυψε, οι τρεις από τους επτά αδίστακτους ληστές είχαν πρόσφατα αποφυλακισθεί χάρη στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου. Ο τελευταίος, τον Ιανουάριο του 2017 από τις φυλακές Τρικάλων για ληστείες, ενώ οι άλλοι τέσσερις είχαν έρθει πρόσφατα από τη Γεωργία, όπου και εκεί ήταν σεσημασμένοι για ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές, προκειμένου να... εκπαιδευτούν και να ξεκινήσουν την εγκληματική τους δράση και στην Ελλάδα. Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να εντοπιστούν και να συλληφθούν και άλλα άτομα που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη συμμορία. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί έφοδοι σε πέντε σπίτια κυρίως στην περιοχή της Γλυφάδας ενώ έχει βρεθεί πλήθος κλοπιμαίων. Αν και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 30 επιθέσεις οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι μέσα από την έρευνα και τις ταυτοποιήσεις θα προκύψουν και άλλα χτυπήματα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου