Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Ισπανία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης Πουτζδεμόντ

Στο Βέλγιο κατέφυγε ο Πουτζδεμόν.O εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι υπέβαλε μήνυση για στάση, απόσχιση, κατάχρηση και άλλα εγκλήματα κατά της περιφερειακής κυβέρνησης και των μελών της Βουλής.Δραματικές εξελίξεις στην αντιπαράθεση μεταξύ Καταλονίας και
Μαδρίτης, η οποία τραβά το σχοινί, αφού σήμερα ο εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι υπέβαλε μήνυση για στάση, απόσχιση, κατάχρηση και άλλα εγκλήματα κατά της περιφερειακής κυβέρνησης και των μελών της Βουλής.




Σύμφωνα με όσα μεταδίδει αυτή την ώρα το BBC, η καταδίκη για τόσο σοβαρές κατηγορίες ισοδυναμεί με πολυετή κάθειρξη.

Ο εισαγγελέας José Manuel Maza ζήτησε επίσης, να ασκηθεί ποινική δίωξη και κατά άλλων Καταλανών αξιωματούχων, πέραν του Κάρλες Πουτζδεμόντ. 
Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι μεταξύ των μηνυθέντων είναι ο πρώην πρωθυπουργού της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόντ, ο πρώην αντιπρόεδρος, Οριόλ Ζουνκέρας, ενώ η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Καρμ Φορκαντέλ, τίθεται υπό έρευνα.

Νωρίτερα, από όλα τα μέλη της κυβέρνησης Πουτζδεμόντ και τους συμβούλους ο μόνος που φαίνεται ότι έφτασε στο γραφείο του είναι ο Josep Rull, ο οποίος κοινοποίησε και το γεγονός στον λογαριασμό του στο Twitter.


Πού είναι ο Κάρλες Πουτζδεμόντ;
 
   
Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «La Vanguardia», ο Κάρλες Πουτζδεμόντ είναι άφαντος τις τελευταίες ώρες τόσο από το γραφείο του προέδρου, όσο και από τα κεντρικά γραφεία του κόμματός του.

Ωστόσο,σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «El Periodico», ο αποπεμφθείς ηγέτης της Καταλονίας βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου θα έχει συνομιλίες με Φλαμανδούς αξιωματούχους.

Χτες, ο υπουργός Μετανάστευσης του Βελγίου πρόσφερε «άσυλο» στον Πουτζδεμόντ, ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, ο πρωθυπουργός του Βελγίου έσπευσε να διαψεύσει την πληροφορία αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου