Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Στην Βέροια η ολυμπιακή φλόγα


Ο Βεροιώτης χιονοδρόμος λαμπαδηδρόμος Βασίλης Μακρίδης με συμμετοχή στους ΟΑ του 1964 στο Ίνσμπρουκ άναψε την φλόγα με ιδιαίτερη περηφάνια ενώ είχαν προηγηθεί οι

Γιάννης Καπράρας του Στεργίου (δύο συμμετοχές σε χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1988 στο Κάλγκαρι και το 1992 στην Άλμπερβιλ), ο Δημήτρης Μητρούλας και ο Θοδωρής Παντελίδης, πρωταθλητές σε σκί δρόμων αντοχής και κατάβασης αντίστοιχα.









Ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης ανέφερε, "Καλωσορίζουμε στην πατρίδα του Φιλίππου του Β' και του Mεγάλου Aλεξάνδρου την ολυμπιακή φλόγα. Στην πατρίδα του Δημητρίου Βικέλα πρωτεργάτη της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Σήμερα γιορτάζει η πόλη της χιονοδρομίας. Η ολυμπιακή φλόγα φέρνει μαζί της την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο και στέλνουμε μήνυμα ειρήνης σε όλους τους λαούς και ειδικότερα στην PyeongChang".



Ο εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής των ΟΑ της Κορεας, ανέφερε, «Η οργανωτική επιτροπή θα είναι σε θέση να διασφαλίσει την ασφάλεια στην περιοχή. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να είναι πέρα από πολιτικές εντάσεις και αντιπαραθέσεις. Με το σύνθημα ας λάμψουμε όλοι μας με την ελπίδα το φως της φλόγας να φωτίσει όλους μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου