Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017

«Έκρηξη» Τσοχατζόπουλου στην πρόταση της εισαγγελέως να μην δοθούν ελαφρυντικά

Η εισαγγελέας έδρας ανέφερε ότι για τον πρώην υπουργό και τον συνεργάτη του Γιάννη Σμπώκο δεν συντρέχουν προϋποθέσεις για αναγνώριση ελαφρυντικών - «Ντροπή σου!», απάντησε ο ΤσοχατζόπουλοςΝα μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους δυο βασικούς
κατηγορουμένους στο σκάνδαλο των «χρυσών μιζών» από τα εξοπλιστικά - τον πρώην υπουργό Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλο και τον άλλοτε στενό του συνεργάτη στο υπουργείο Ιωάννη Σμπώκο - πρότεινε στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, η εισαγγελέας της έδρας.

Αντίθετα, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους υπόλοιπους 14 κατηγορουμένους στην υπόθεση, πρόταση που αν υιοθετηθεί από το δικαστήριο οι κατηγορούμενοι ενδέχεται να έχουν πιο ήπιες ποινές.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας ανέφερε για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννη Σμπώκο, ότι στην περίπτωση τους δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την αναγνώριση των ελαφρυντικών του προτέρου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
Μάλιστα, η εισαγγελική πρόταση για την μη αναγνώριση ελαφρυντικού αλλά και η αποστροφή του λόγου του αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας Σταμάτη Δασκαλόπουλου σύμφωνα με την οποία ο Α. Τσοχατζόπουλος κατά τη διάρκεια της θητείας του μεθόδευσε την δημιουργία της υποδομής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση του πρώην υπουργού.

Φανερά εξοργισμένος ο Άκης Τσοχατζόπουλος είπε απευθυνόμενος προς την έδρα: «Εδώ ακούσαμε μυθεύματα, που τα βρήκατε αυτά; Είναι δικαστήριο εδώ δεν μπορούν να λέγονται αυτά. Αυτά είναι μυθεύματα, από που και ως που; Ντροπή σου!».

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας με την πρότασή της προς το δικαστήριο ζήτησε να αναγνωριστεί και στους 14 πρωτοδίκως καταδικασθέντες, συμπεριλαμβανομένων της Βίκυς Σταμάτη και της Αρετής Τσοχατζοπούλου το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Ακόμη, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε για πέντε εμπλεκόμενους στην υπόθεση οι οποίοι καταδικάστηκαν χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της κατ’ επάγγελμα τέλεσης του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, επιπλέον την αναγνώριση και του ελαφρυντικού του προτέρου έντιμου βίου. Πρόκειται για τους Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Παναγιώτη Σταμάτη, Νίκο Καρατζα, Νίκο Γεωργουλάκη και Γιώργο Κωνσταντάτο.

Τέλος, για τον Νίκο Ζήγρα, η εισαγγελέας ανέφερε ότι πρέπει να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, σημειώνοντας πως είναι ο μόνος εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση που ομολόγησε.

Η δίκη συνεχίζεται με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου