Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Ο Πέτερ Μάντσεν παραδέχθηκε ότι διαμέλισε τη Σουηδή δημοσιογράφο στο υποβρύχιο

Συνεχίζει να αρνείται ότι σκότωσε την Κιμ Βαλ - Δήλωσε ότι η δημοσιογράφος πέθανε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα, ενώ βρισκόταν μέσα στο υποβρύχιο και ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο κατάστρωμα του σκάφουςΟ Δανός εφευρέτης Πέτερ Μάντσεν
παραδέχθηκε ότι διαμέλισε τη Σουηδέζα δημοσιογράφο Κιμ Βαλ πάνω στο αυτοσχέδιο υποβρύχιό του τον Αύγουστο και ότι πέταξε τα μέλη της στη θάλασσα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της δανέζικης αστυνομίας.





Ο Μάντσεν, που συνεχίζει να αρνείται ότι σκότωσε την Κιμ Βαλ, δήλωσε στην αστυνομία ότι η δημοσιογράφος πέθανε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα ενώ βρισκόταν μέσα στο υποβρύχιο ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο κατάστρωμα του σκάφους.

Το άψυχο σώμα της γυναίκας εντοπίστηκε από διερχόμενο ποδηλάτη στην όχθη του Κόλπου Køge, όπου ο Μάντσεν είχε υποδείξει στους αστυνομικούς ως το σημείο που «έθαψε» το πτώμα της Βαλ. 
Η Κιμ Βαλ τελευταία φορά εθεάθη στο υποβρύχιο «Ναυτίλος» μαζί με τον Μάντσεν στις 10 Αυγούστου. Ο 46χρονος Δανός διασώθηκε από το Ναυτικό της χώρας την επόμενη ημέρα, όταν το υποβρύχιό του βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στο λιμάνι της Κοπεγχάγης.

Το μυστήριο περιέπλεξε η εξαφάνιση αργότερα και του υποβρυχίου, το οποίο ωστόσο εντοπίστηκε το βράδυ της 11ης Αυγούστου στον Κόλπο Køge, περίπου 30 ναυτικά μίλια νότια της πρωτεύουσας της Δανίας.

Το πρωί εκείνης της ημέρας ο Μάντσεν πήδηξε στο νερό όταν άρχισε να βυθίζεται το υποβρύχιο και στο πλήρωμα του σκάφους που τον περισυνέλεξε είπε ότι είχε παρουσιαστεί ένα πρόβλημα με τη δεξαμενή έρματος του υποβρυχίου, το οποίο δεν κατάφερε να επισκευάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου