Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

ΣΠΑΤΑ, ΑΡΤΕΜΙΣ: Πρόταση του ΣτΔΕ για κατά νόμο σύσταση Επιτροπής

Ο Συμπαραστάτης σας υποβάλλει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, πρόταση για την κατεπείγουσα συγκρότηση Επιτροπής επί της νέας ΜΠΕ του έργου με τίτλο : «Μελέτη διευθέτησης
– οριοθέτησης ρέματος Ραφήνας». Ο ορισμός της επιτροπής αυτής ήταν λόγος αναβολής λήψης απόφασης – γνώμης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Σπάτων – Αρτέμιδος, στη συνεδρίαση της 18.10.2017.




Η Επιτροπή θα έχει ως αντικείμενο:
  1. Την κατά το δυνατόν εκλαΐκευση της υποβληθείσας προς έκφραση γνώμης μελέτη (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο : «Μελέτη διευθέτησης – οριοθέτησης ρέματος Ραφήνας»
  2. Επακριβή προσδιορισμό – καταγραφή των επίμαχων σημείων της ανωτέρω ΜΠΕ, που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, ένεκα των ιδιαίτερων τοπικών, περιβαλλοντικών, φυσικών, οικονομικών και τεχνικών επιπτώσεών τους στην τοπική κοινωνία, το περιβάλλον και τους θιγόμενους ιδιοκτήτες γης.
  3. Την καταγραφή και αξιολόγηση της υφιστάμενης σήμερα κατάστασης στην περιοχή της ΜΠΕ
  4. Συγκεκριμένες προτάσεις (με νομική επεξεργασία) προς διασφάλιση των συμφερόντων των ιδιοκτητών γης στην περιοχή της αξιολογούμενης ΜΠΕ
  5. Πρόταση για αποδοχή ή όχι της προτεινόμενης μελέτη (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο : «Μελέτη διευθέτησης – οριοθέτησης ρέματος Ραφήνας» ή αποδοχή υπό όρους και προϋποθέσεις ή μερική αποδοχή της, με ταυτόχρονο κατά περίπτωση σχεδιασμό δράσης της Δημοτικής Αρχής στο πεδίο των διεκδικήσεων.
  Για τη συγκρότηση της ως άνω Επιτροπής θα πρέπει να συνέλθει εκτάκτως (άμεσα) το Δ.Σ. Σπάτων – Αρτέμιδος, προκειμένου να ορίσει τα μέλη της (που μπορεί να είναι Δ.Σ., δημότες, υπηρεσιακοί παράγοντες ή και ιδιώτες) και το χρονοδιάγραμμα παράδοσης της Έκθεσης της Επιτροπής (όχι πέραν 27.10.2017), ώστε στη συνέχεια να συνέλθουν σε έκτακτες συνεδριάσεις για λήψη αποφάσεων – γνώμης από τα θεσμικά όργανα του Δήμου Σ-Α, όπως προβλέπεται (δηλ. κατά σειρά : Δημ. Επιτροπή Διαβούλευσης & Τοπικά Συμβούλια, ΕΠΟΙΖΩ και Δ.Σ.).

Διαβάστε το έγγραφο:

1 σχόλιο:

  1. Η πρόταση του Ποθουλάκη έπρεπε να είχε γίνει πράξη από τον Δήμαρχο εδώ και καιρό για να προστατευθούν οι περιουσίες των Σπαταναίων. Όχι όλα να γίνονται κρυφά και στα γρήγορα για να μην παίρνουμε χαμπάρι τι γίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου