Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017

Σε 50 μέτρα απόσταση από τα σπίτια θα επεκτείνονται τα νεκροταφεία

email
Με τροπολογία που προβλέπει, επίσης, επέκταση αδειών έως το τέλος του 2018 για οικοδομές με ολοκληρωμένο φέροντα οργανισμό και «ανάσα» τριών ετών στους οικοδομικούς συνεταιρισμούς
Την παράταση της ισχύος των οικοδομικών αδειών έως τα 31 Δεκεμβρίου του 2018 σε όσες οικοδομές έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός αλλά και περιθώριο τριών ετών για την ολοκλήρωση έργων υποδομών από οικοδομικούς συνεταιρισμούς με εγκεκριμένη πολεοδομική μελέτη, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για την προστασία και τον έλεγχο του δομημένου περιβάλλοντος, το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Η επέκταση των οικοδομικών αδειών κρίθηκε σκόπιμη για να ολοκληρωθούν οι εργασίες στις όψεις και τις στέγες των κτιρίων, δεδομένης της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας.

Για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς με βάση το νόμο 4280/2014 έπρεπε τα έργα υποδομής να είχαν ολοκληρωθεί έως  τις 8 Αυγούστου του 2017, ημερομηνία κατά την οποία έληξαν οι σχετικές προθεσμίες. Λόγω της μεγάλης ζημίας που έχουν υποστεί οι ιδιοκτήτες που έχουν εγκεκριμένες μελέτες από το 2004, δίνεται νέα προθεσμία.
Με άλλη διάταξη, στην τροπολογία προβλέπεται η ανάπτυξη ή επέκταση υφιστάμενων κοιμητηρίων σε απόσταση 50 μέτρων από εγκεκριμένο πολεοδομικό σχέδιο με την προϋπόθεση ότι από την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων θα διαπιστώνεται ότι η προβλεπόμενη μείωση δεν θα επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις στον αστικό ιστό.

Θα πρέπει επίσης να διασφαλίζεται από υδρογεωτεχνική μελέτη ότι δεν ανακύπτουν προβλήματα μόλυνσης ή ρύπανσης του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα. Με τον τρόπο αυτό νομιμοποιούνται υφιστάμενα κοιμητήρια που χρειάζεται να επεκταθούν προς το πλησιέστερο όριο ενός οικισμού για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους.

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2018 παρατείνεται και η άδεια επισκευής κτισμάτων σε σεισμόπληκτες και πυρόπληκτες περιοχές. Τέλος, η τροπολογία προβλέπει την δημιουργία ενιαίου φορέα για την καθαίρεση και επιβολή προστίμων για τις υπαίθριες διαφημίσεις που θα είναι στο εξής οι ΟΤΑ αλλά και παράταση των θέσεων ορισμένου χρόνου στη ΡΑΕ έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2017, οι οποίες έληξαν τέλη Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Google+