Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ, ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ - Εκπαιδευτική διαδικασία της κοινότητας Ρομά

ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ, ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ - Εκπαιδευτική διαδικασία της κοινότητας Ρομά
Σύσκεψη στο Δημαρχείο Σπάτων πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 4-9-2015 και ώρα 10.00 π.μ. με θέμα την δυσκολία πρόσβασης στην εκπαιδευτική διαδικασία της κοινότητας Ρομά Σπάτων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Αντιπεριφερειάρχη κ. Πέτρου Φιλίππου σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Σπάτων – Αρτέμιδος κ. Μάρκου Σπ. Δημήτριο.
Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν από την πλευρά του Δήμου ο Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Παύλος Ιωακείμ, ο Αντιδήμαρχος σε θέματα παιδείας κ. Κρόκος Νικόλαος ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης κ. Ποθουλάκης Χρήστος, η Διευθύντρια των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου κα Λεοντάρη Μαριέτα.




Από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής και η κα Ινδού Δήμητρα, κοινωνική λειτουργός της Περιφέρειας Αττικής.
Από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ο κ. Παϊτέρης Κωνσταντίνος, Συντονιστής διαμεσολαβητών Ρομά προγράμματος «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά του Πανεπιστημίου Αθηνών» και η κα Νικηφόρου Μαρία συνεργάτιδα του προγράμματος.
Επίσης παραβρέθηκε επίσης και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής Ξυθάλη Βασιλική καθώς και 4μελή αντιπροσωπία κατοίκων της κοινότητας Ρομά.
Κοινή κατεύθυνση ήταν ότι θα πρέπει σύντομα να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά Ρομά σε σχέση τόσο ως προς την πρόσβαση στα σχολεία όσο και στην ομαλή ένταξη τους στις εκπαιδευτικές κοινότητες.

3 σχόλια:

  1. όλα καλα,ο Ποθουλακης σαν τι πηγε εκεί ?.
    Οπου γάμος και χαρά η Βασήλο πρώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφου ειναι ανυπαρκτος ο δημαρχος καλει τον Ποθουλακη...σαν δεν ντρεπεντε...Αχρηστε ε Αχρηστε

      Διαγραφή
  2. Σε καμια χωρα του κοσμου δεν ενταχθηκαν μεσα στην ενεργη κοινωνια,θελουν να ζουν παρασιτικα να απομιζουν οτι υπαρχει και η ζωη συνεχιζεται.Αυτο βολευει εν μερει το συστημα και ας λεει οτι κοπτεται για την μορφωση τους.Γνωριζει οτι εαν μορφωθουν δεν πιανωνται πουθενα...εδω απο το πουθενα με ενα σαπιο φορτηγακι βγαζουν χρημα......Ολα τα υπολοιπα ειναι υ π ο κ ρ ι τ ι κ α

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου