Αχχχ….γλυκιά ζωή..το μικρό μόλις ξεκίνησε το νηπιαγωγείο και δεν ξέρετε τι να του πρωτοπείτε και τι να πρωτοκάνετε.

Το παιδί σας είναι πιο έτοιμο από ότι νομίζετε οπότε καλό θα ήταν να προσαρμοστείτε και εσείς στην ιδέα ώστε να προσαρμοστεί και αυτό.
5 μικρές συμβουλές για το νηπιάκι σας:




  1. Προσοχή έχει διαφορά να εξηγήσετε με ηρεμία στο παιδί ότι πρέπει να προσέχει και διαφορετικό να το πανικοβάλλετε λες και θα πάει σε πόλεμο.
  2. Πώς να αφήσει το αγαπημένο του παιχνίδι σπίτι; Είναι γνωστό ότι πολλά παιδάκια υπεραγαπούν ένα συγκεκριμένο αντικείμενο που το παίρνουν πάντα μαζί όπως κουβερτάκια, αρκουδάκια κλπ. Μην επιβάλλετε στο παιδί με άσχημο τρόπο την απώλεια, εξηγήστε του με απλό τρόπο ότι όπως και εσείς θα το περιμένετε να γυρίσει σπίτι και θα είστε καλά έτσι και το παιχνίδι του θα το περιμένει εκεί μέχρι να γυρίσει και να είναι πάλι μαζί.
  3. Αν δεν πρέπει με τίποτα να φάει κάτι πρέπει να ενημερώσετε τη δασκάλα. Επίσης, αν φοβάστε ότι το παιδί μπορεί κάποια στιγμή να ζηλέψει μία απαγορευμένη λιχουδιά, καλή ιδέα θα ήταν να δώσετε στη δασκάλα την αγαπημένη του λιχουδιά και το παιδάκι να ξέρει ότι αν κάποια στιγμή ζηλέψει πολύ δεν χρειάζεται να δεχτεί κέρασμα από το συμμαθητή του αφού μπορεί να ζητήσει την αγαπημένη του από τη δασκάλα.
  4. Μιλήστε στο παιδί για τη διαφορετικότητα και φροντίστε όχι μόνο να το οπλίσετε με τις κατάλληλες πληροφορίες ώστε να μην πέσει θύμα bullying αλλά και να μην εξελιχθεί σε θύτη.
  5. Αυτή είναι μία υπέροχη ηλικία για τα παιδιά, γι” αυτό αν θέλετε να την ευχαριστηθούν τόσο εκείνα όσο και εσείς οφείλετε να γίνετε οι καλύτεροι ακροατές των παιδιών σας παρακολουθώντας με ενδιαφέρον κάθε μικρή αλλά και μεγάλη ιστορία τους.
www.post4life.gr