Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

«Αύξηση της γνώσης και της ευαισθητοποίησης σχετικά με την ανασύσταση και αποκατάσταση των υγροτόπων της Αττικής»

Για να δούμε τώρα τι θα γίνει και με τον δικό μας υγρότοπο στην παραλία της Αρτέμιδας, που τόσοι δήμαρχοι, σύλλογοι και κάτοικοι κατέστρεφαν τόσα χρόνια !!

"Στη συνέχεια, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος κ. Αναγνωστόπουλος εισηγήθηκε για το θέμα της έγκρισης συμμετοχής και υποβολής πρότασης της Περιφέρειας Αττικής στο Πρόγραμμα: GR02 – Ολοκληρωμένη Διαχείριση Θαλάσσιων και Εσωτερικών Υδάτων:
«Αύξηση της γνώσης και της ευαισθητοποίησης σχετικά με την ανασύσταση και αποκατάσταση των υγροτόπων της Αττικής», στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, περιόδου 2009-2014 (ΧΜ ΕΟΧ 2009 – 2014) και ορισμός νομίμου εκπροσώπου.
Φορέας υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Αττικής, και Εταίροι οι εξής:

  • Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων Υγροτόπων (ΕΚΒΥ)
  • Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά
  • Ερευνητικό Ινστιτούτο για τη Γεωργία και το Περιβάλλον (BIOFORSK), Όσλο, Νορβηγία
Στόχος του μέτρου είναι η ανάδειξη των περιοχών αυτών μέσω της οριοθέτησής τους και της εκπόνησης των απαιτούμενων μελετών διαχείρισης των υγροβιότοπων.
Η προτεινόμενη πράξη περιλαμβάνει ερευνητικές μελέτες για 4 υδατικά συστήματα και 50 υγροτόπους της Αττικής: ρέμα Πικροδάφνης και η εκβολή του, το έλος Βουρκάρι Μεγάρων, η λίμνη Κουμουνδούρου και το Εθνικό Πάρκο Σχινιά.
Η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής θεωρείται κρίσιμη και ουσιαστική για την επιτυχή υλοποίηση και μεγιστοποίηση των ωφελειών της πρότασης.
Η συμμετοχή της Περιφέρειας άπτεται τόσο στον συντονισμό, στην παρακολούθηση, καθώς και στην επιστημονική επιστασία και καθοδήγηση σε όλες τις δράσεις του προτεινόμενου έργου, όσο και μέσω δράσεων ενημέρωσης του κοινού, καθώς και εισηγήσεων λήψης μέτρων για εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής για τη Βιοποικιλότητα της Ελλάδας, για την προστασία του φυσικού, πολιτιστικού και δομημένου περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων, για την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής και ιδιαίτερα των ευαίσθητων περιοχών (βιότοπων κ.λπ.), καθώς και για την προστασία αυτών από τις επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου