Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Τόνος (ή σολομός) στο γκριλ με γλάσο μελιού και μπαχαρικών

Ιδανικό ψάρι για τη συνταγή είναι ο τόνος, κατά προτίμηση φρέσκος, μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένες φέτες τόνου ή ακόμα και σολομού που ταιριάζει εξίσου καλά.

Υλικά
  • 4 φέτες τόνο χοντρές, ή σολομό φρέσκο ή κατεψυγμένο, 200γρ. η καθεμία
  • Για το ντρέσινγκ
  • ¼ φλιτζανιού μέλι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
  • ½ κουτ. γλυκού κόκκους από ροζ πιπέρι, κοπανισμένους στο γουδί
  • ¼ κουτ. γλυκού κύμινο ή κόλιανδρο, σε σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το σερβίρισμα
  • ποικιλία από σαλατικά (μαρούλια διαφόρων ειδών, ρόκα, σπανάκι κ.ά.)

solomosmesaΔιαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα φαρδύ μπολ βάζετε τα υλικά του ντρέσινγκ και ανακατεύετε πολύ καλά με ένα πιρούνι. Αφήνετε κατά μέρος.

Βήμα 2

Πλένετε και σκουπίζετε καλά τις φέτες ψαριού. Τις αλείφετε με 2 κουταλιές από το μίγμα μελιού που ετοιμάσατε και τις τρίβετε καλά με αλατοπίπερο. Αφήνετε το υπόλοιπο ντρέσινγκ κατά μέρος.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το γκριλ. Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί, κατά προτίμηση αντικολλητικό, και αραδιάζετε εκεί τις φέτες ψαριού σε μονή στρώση. Τις ψήνετε για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά (ανάλογα με το πάχος τους), μέχρι να ροδίσουν όμορφα και να ψηθούν στο εσωτερικό, χωρίς να στεγνώσουν. Τις σερβίρετε αμέσως, ζεστές και συνοδεύετε με μια ποικιλία από πράσινα σαλατικά, τα οποία περιχύνετε με το υπόλοιπο μίγμα μελιού.
Tip:  Εναλλακτικά, αντί για ελαιόλαδο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 κουτ. γλυκού σησαμέλαιο.

  • Μερίδες : 4
  • Χρόνος προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος ψησίματος : 10m
  • Έτοιμο σε : 25m
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή  www.olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου