Υλικά
- Για τα κεφτεδάκια
- 500γρ. χοιρινό με μοσχαρίσιο κιμά, ανάμεικτο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 χοντρή φέτα ψωμί, μουσκεμένο σε νερό
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ματσάκι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 αβγό
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα
- Για τη σάλτσα
- 4 κουτ. σούπας βούτυρο γίδινο, λιωμένο
- 1½ κιλό πρόβειο ή στραγγιστό γιαούρτι
- χυμό από 1 λεμόνι
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
- 5 αβγά
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τα κεφτεδάκια: Στύβετε καλά το ψωμί και το ανακατεύετε σε ένα μπολ με όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια. Ζυμώνετε καλά τον κιμά, τουλάχιστον για 10 λεπτά. Τον αφήνετε σκεπασμένο μισή ώρα στο ψυγείο.
Βήμα 2
Πλάθετε μέτρια κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε ελαιόλαδο. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τα μεταφέρετε σε ένα ταψί ή καλύτερα σε μια πήλινη γάστρα.
Βήμα 3
Φτιάχνετε τη σάλτσα: Χτυπάτε σε ένα μπολ καλά τα υλικά της σάλτσας μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα
Βήμα 4
Ψήνετε τους κεφτέδες: Περιχύνετε τους κεφτέδες και τους ψήνετε στους 180ºC μέχρι να πήξει η σάλτσα και το γιαούρτι και να κάνει από πάνω μια ωραία, ρόδινη κρούστα.
- Μερίδες : 5
- Χρόνος προετοιμασίας : 30m
- Χρόνος ψησίματος : 60m
- Έτοιμο σε : 1:30 h
- Χρόνος αναμονής : 30 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου