Θαλασσινά και ψάρια ταιριάζουν πολύ με τα αρώματα του ούζου που αναδεικνύει διακριτικά τη γεύση τους. Σε αυτό το
πιάτο συνδυάζουμε το άρωμά του με καλαμαράκια και νόστιμο κριθαράκι.
Φωτογραφία – Food Styling – Αντωνία Κατή
πιάτο συνδυάζουμε το άρωμά του με καλαμαράκια και νόστιμο κριθαράκι.
Υλικά
- 1 κιλό καλαμαράκια -φρέσκα ή κατεψυγμένα-, σε ροδέλες λεπτές
- 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια μέτρια, ξερά, ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
- 1 μαραθόριζα (φινόκιο) ψιλοκομμένη
- 1 σφηνάκι ούζο
- ½ κουτ. γλυκού γλυκάνισο σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- ½ λίτρο ζωμό λαχανικών, καυτό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Για το γιουβέτσι
- 1 φλιτζάνι κριθαράκι χοντρό
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών, καυτό
- ½ φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σοτάρετε τα κρεμμύδια με τις ροδέλες από τα καλαμάρια. Προσθέτετε τη πιπεριά Φλωρίνης, τη μαραθόριζα, αλατοπιπερώνετε και καρυκεύετε με πάπρικα και γλυκάνισο. Συνεχίζετε το σοτάρισμα των υλικών για 6 λεπτά ακόμη. Σβήνετε με το ούζο. Προσθέτετε το ζωμό και αφήνετε τα καλαμάρια να βράσουν για 15 λεπτά.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC. Μεταφέρετε το μίγμα της κατσαρόλας σε μεγάλο πυρίμαχο ταψί και προσθέτετε και τον υπόλοιπο (1 λίτρο) καυτό ζωμό λαχανικών. Προσθέτετε το κριθαράκι. Ανακατεύετε και βάζετε το φαγητό στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Το γιουβετσάκι θα πρέπει να είναι ζουμερό όταν το βγάλετε από το φούρνο γιατί όσο μένει και κρυώνει πήζει.
Βήμα 3
Μόλις αποσύρετε το ταψί από το φούρνο πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο, ανακατεύετε και σερβίρετε.
- Μερίδες : 5-6
- Χρόνος προετοιμασίας : 20m
- Χρόνος ψησίματος : 40m
- Έτοιμο σε : 60m
Φωτογραφία – Food Styling – Αντωνία Κατή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου