Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Πήλιο - Το πανέμορφο, ορεινό χωριό της Πορταριάς

Οι 100 ελληνικοί προορισμοί για φθινόπωρο και για χειμώνα
Το πανέμορφο, ορεινό χωριό της Πορταριάς, χτισμένο σε υψόμετρο 650 μέτρων αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα χωριά του Πηλίου όλες τις εποχές του χρόνου, προσφέροντας μια ιδανική επιλογή για ξεχωριστές αποδράσεις.

Το υπέροχο φυσικό τοπίο της, οι δροσερές πηγές, τα παραδοσιακά αρχοντικά και τα γραφικά καλντερίμια της, καθιστούν την Πορταριά μια από τις λίγες περιοχές, στην καρδιά της Ελλάδας, όπου ο επισκέπτης μπορεί να βρει γαλήνη και ηρεμία.

Η Πορταριά προσφέρεται για διακοπές όλο το χρόνο. Μόλις 13 χλμ. από το Βόλο αποτελεί αφετηρία για όσους θέλουν να εξερευνήσουν τις ορεινές ομορφιές αυτής της περιοχής της Ελλάδας.


Ξεκινήστε τις περιηγήσεις σας από την κεντρική πλατεία του χωριού, «Μελίνα Μερκούρη», όπου θα βρείτε συγκεντρωμένα τα περισσότερα ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Κοντά στην πλατεία βρίσκονται τα απομεινάρια του ξενοδοχείου «Θεοξένια», που θεωρούνταν το μεγαλύτερο και πολυτελέστερο των Βαλκανίων.
Συνεχίστε ως την πλατεία Ταξιαρχών με το ομώνυμο πέτρινο εκκλησάκι, από όπου θα απολαύσετε την εκπληκτική θέα προς το Παγασητικό κόλπο και την γραφική πόλη του Βόλου.

Χαλαρώστε κάτω από τα πλατάνια στην πλατεία Αδάμενας, από όπου ξεκινά το μονοπάτι για την Πηγή Μάνας. Αξίζει να περπατήσετε κοντά στην πηγή, στην περιοχή Κάραβος, όπου θα θαυμάσετε τους εντυπωσιακούς καταρράκτες.
Κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στα Χάνια και κοντά στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου βρίσκεται το παρεκκλήσι της «Παναγίας της Πορταρέας», όπου στεγάζονται εικόνες μεγάλης ιστορικής αξίας.

Οι λάτρεις τους σκι, θα χρειαστεί να διανύσουν μόλις 12χλμ.για να φτάσουν στο χιονοδρομικό κέντρο «Αγριόλευκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου