Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

«Δημόσιες σχέσεις» στους Έλληνες δημάρχους θέλει να κάνει ο Ψηνάκης

Τις διεθνείς σχέσεις της ΚΕΔΕ απεδέχθη σήμερα να αναλάβει ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης, έπειτα από πρόταση του Γιώργου Πατούλη. 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου -βασικός διεκδικητής της προεδρίας της ΚΕΔΕ ενόψει των εκλογών της ερχόμενης Πέμπτης- πρότεινε στο Δήμαρχο Μαραθώνα να εκπροσωπεί την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας στο εξωτερικό, σε μια κρίσιμη για τη χώρα και την τοπική αυτοδιοίκηση εποχή.

Η επισημοποίηση της πρότασης Πατούλη έγινε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Μαραθώνα απο τον Ηλία Ψηνάκη, στην οποία έδωσε το παρών και ο δήμαρχος Αμαρουσίου.

Την Πέμπτη η εκλογή του προεδρείου της ΚΕΔΕ

325 δήμαρχοι και 175 σύμβουλοι από κάθε γωνιά της χώρας, θα συγκεντρωθούν στην Αθήνα την Πέμπτη για την εκλογή του προεδρείου της ΚΕΔΕ. Ο Γιώργος Πατούλης κατεβαίνει επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση, ενώ οι αντίπαλοι που θα συναντήσει δεν είναι επισήμως γνωστοί, καθώς, άλλωστε, οι υποψηφιότητες κατατίθενται την ημέρα των εκλογών. Πιθανότατο θεωρείται επικεφαλής των προερχομένων από το ΠΑΣΟΚ να τεθεί ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης, οι αποκαλούμενοι «ανεξάρτητοι» δήμαρχοι να έχουν ως υποψήφιο το δήμαρχο Νίκαιας-Ρέντη Γ. Ιωακειμίδη και εκείνοι του ΣΥΡΙΖΑ το δήμαρχο Αιγάλεω Δ. Μπίρμπα. Άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις των δημάρχων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, με τον Γ. Καμίνη, να δηλώνει πρόσφατα πως «δεν θα είναι υποψήφιος», χωρίς αυτό ωστόσο να αποκλείει οποιαδήποτε πιθανότητα. Η πρωτοκαθεδρία της παράταξης Πατούλη θεωρείται πάντως αδιαμφισβήτητη, όχι μόνον διότι έχει εκφρασθεί δημόσια με τις υπογραφές πολλών δημάρχων, αλλά και γιατί  πολλά μέλη της κατάφεραν να πετύχουν την εκλογή τους στις 13 Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων ανα την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου