Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

«Kόκκινα» δάνεια: Οι νέες ρυθμίσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Μετάβαση κυριότητας ακινήτου σε τράπεζα, διαμονή με ενοίκιο και leasing αντί δανείου
Από 1η Ιανουαρίου του 2015 θα εφαρμοστούν το σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης (θα συζητηθεί την Τετάρτη με την Ελληνική Ενωση Τραπεζών) και ο κώδικας δεοντολογίας για τα κόκκινα δάνεια.

Με βάση τις εύλογες μηνιαίες δαπάνες διαβίωσης των νοικοκυριών, οι τράπεζες θα μπορούν να καθορίζουν τους τρόπους ρύθμισης των δανείων των φυσικών προσώπων με υποχρεωτική ισχύ από το 2015. Με το νέο πλαίσιο γίνεται μία προσπάθεια να δοθούν λύσεις εξωδικαστικά, με τη συνεργασία των δύο μερών. Τα πιστωτικά ιδρύματα θα αξιολογούν τη συνολκή οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη, συμπεριλαμβανομένου των συνολικών χρεών (και προς Δημόσιο), ώστε να μπορεί να το αποπληρώνει.

Βασιζόμενοι στον Κώδικα Δεοντολογίας των τραπεζών, θα υπάρχουν οι "μακροπρόθεσμες διευθετήσεις", οι οποίες αφορούν διάστημα πέντε ετών. Επίσης, προβλέπεται πάγωμα μέρους της οφειλής, μείωση των τόκων ή ανταλλαγή με στεγαστικό δάνειο μικρότερης αξίας. Παράλληλα, θα υπάρχει διαχωρισμός ενυπόθηκου δανείου σε βιώσιμο δάνειο με εμπράγματη εξασφάλιση και υπόλοιπο του δανείου, στο οποίο δεν λογίζονται τόκοι έως μια μεταγενέστερη ημερομηνία αποπληρωμής.

Τα βήματα, τις προθεσμίες αλλά και λύσεις διευθέτησης περιλαμβάνει ο Κώδικας Δεοντολογίας για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που εγκρίθηκε τη Δευτέρα από την Εκτελεστική Επιτροπή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στις βραχυπρόθεσμες λύσεις ρύθμισης περιλαμβάνονται:

- Τόκοι μόνο κατά τη διάρκεια βραχυπρόθεσμης περιόδου.
- Μειωμένες τοκοχρεωλυτικές δόσεις κατά τη διάρκεια βραχυπρόθεσμης περιόδου.
-Περίοδος χάριτος.
-Αναβολή Πληρωμής Δόσης/Δόσεων.
-Τακτοποίηση Καθυστερούμενου Υπολοίπου.
- Κεφαλαιοποίηση καθυστερήσεων.
΄
Μακροπρόθεσμες λύσεις ρύθμισης

- Μόνιμη μείωση του επιτοκίου ή του συμβατικού περιθωρίου.
- Αλλαγή Τύπου Επιτοκίου (π.χ. από κυμαινόμενο σε σταθερό).
-Παράταση της διάρκειας
- Διαχωρισμός ενυπόθηκου δανείου σε:
i. ένα βιώσιμο δάνειο με εμπράγματη εξασφάλιση, το οποίο ο δανειολήπτης αποπληρώνει, με βάση την εκτιμώμενη μελλοντική ικανότητα αποπληρωμής, και ii. υπόλοιπο του δανείου, στο οποίο δεν λογίζονται τόκοι έως μια μεταγενέστερη ημερομηνία αποπληρωμής. Κατά την μεταγενέστερη αυτή ημερομηνία ή πριν από αυτήν, διενεργείται επαναξιολόγηση της ικανότητας αποπληρωμής.
Αυτή προσδιορίζεται είτε από την εκτιμώμενη βελτίωση της δυνατότητας αποπληρωμής του δανειολήπτη, είτε από τα εκτιμώμενα έσοδα ρευστοποίησης εμπράγματης εξασφάλισης ή άλλου περιουσιακού στοιχείου με συντηρητικές παραδοχές.
-Μετάβαση κυριότητας ακινήτου σε τράπεζα και διαμονή με ενοίκιο
-Μετατροπή δανείου σε leasing και αγορά έναντι συμφωνημένου ποσού με τη λήξη
- Ανταλλαγή δανείου με μικρότερο ποσό (για ειδικές περιπτώσεις ).

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο newmoney.gr

14 σχόλια:

  1. μανιακή καταναλωτική διαταραχή...To 2005 ειχα διαγνωστει με "μανιακή καταναλωτική διαταραχή". Την μέρα που η δαταραχή μου χτύπησε "κόκκινο" πήρα τις τράπεζες με τη σειρά ζητώντας δάνεια. Μάζεψα 100.000 Ε. Εγώ τα ζήτησα και αυτοί μου τα έδωσαν... Τώρα τα θέλουν πίσω. Να τα δώσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσοι ονειρεύονται διαγραφές δανείων θα πρέπει να τις ξεχάσουν. Δεν είναι η χώρα μας μοναδική στη λήψη μέτρων για τα κόκκινα δάνεια. Στην Κύπρο ψηφίστηκαν μέτρα που διευκολύνουν την αναβολή των δόσεων με μικρό μηνιαίο αντίτιμο για χρονικό διάστημα μέχρι 2.5 έτη, εφόσον ο δανειολήπτης είναι άνεργος και ήταν συνεπής στις καταβολές δόσεων μέχρι προ κρίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΑΤΟΣ...ακουτε εκφρασεις που χρησιμοποιουν!!κωδιακς δεοντολογιας!!χαχαχα...μην τους δινετε φραγκο,μην πληρωσετε τιποτε στις χρεοκοπημενες τραπεζες τους!!!ολα εχουν φουνταρει,οτι πληρωνουμε πανε σε ενα απατο βαρελι που δεν πατωνει ποτε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προφανώς,κάνουν πάλι λανθασμένους υπολογισμούς... Αφού μας κάλεσαν να πληρώσουμε τα χρέη που δημιούργησαν οι προηγούμενοι πολιτικοί μας διαχειριστές σαν κορόιδα που μας αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια,δηλαδή τα κλεμμένα,έρχονται τώρα να μας ξαναζητήσουν τα δήθεν χρωστούμενα... Δηλαδη, ο υπερχρεωμένος δανειολήπτης,αφού ξεζουμίστηκε απο φορολογία,αφού φτωχοποιήθηκε απο τις μειώσεις μισθών και συντάξεων,τώρα καλείται να πληρώσει και τις τράπεζες ... Δεν σας χρωστάμε τίποτα... Τα δανεικά που πήραμε απο τις τράπεζες ,ήταν για να πληρώσουμε τα φακελάκια στους Δημόσιους "λειτουργούς" προκειμένου να μας παρέχουν τις υπηρεσίες τους,σε ένα Κράτος που για να προσφέρει τα αυτονόητα στους πολίτες του,ζητούσε.... μίζα,απο τον κλητήρα μέχρι τον Δήμαρχο... Τα δανεικά,θα τα βρείτε,στίς βίλες που έκτισαν απλοί μισθωτοί Δημόσιοι Υπάλληλοι,στίς σπουδές των παιδιών τους ,στα ακριβά εξωτερικά κολέγια,στα εξοχικά τους,στα πολλαπλά αυτοκίνητα Ι.Χ.,στις τραπεζικές τους καταθέσεις εδώ και στο εξωτερικό,και πάντως όχι σε μάς.... Γιατί με το μεροκάματο μόνον,δεν κτίζεις βίλες,δεν πάς ακριβές διακοπές,δεν σπουδάζεις παιδιά σε ιδιωτικά κολέγια... Αν είσαι τυχερός,με το μεροκάματο ίσως καταφέρεις να στήσεις ,κάπου κάποτε ,μια παράγκα ... Τα δανεικά,δεν τα πήραμε όλοι ,για να τα επενδύσουμε σε ακριβά αυτοκίνητα,σε διακοπές,σε διασκέδαση... Τα πήραμε γιατί, τα χρειαστήκαμε,για λόγους επιβίωσης,για λόγους υγείας και για να λαδώσουμε ορισμένους καρεκλοκένταυρους του Δημοσίου,που χρησιμοποίησαν την θέση τους για να πλουτίσουν,εκμεταλλευόμενοι την άγνοια,την αδυναμία,την άνιση μεταχείρηση των πολιτών αυτού του τόπου... Δεν είμαστε μπαχτατζήδες όπως προσπαθείτε να περάσετε το μήνυμα.... Εμείς,είμαστε εδώ,και δεν την κάναμε στο εξωτερικό,ούτε κρυβόμαστε,ούτε μας βρήκαν στήν λίστα Λαγκάρντ... Αλλωστε,με αυτό το εισόδημα που μας έχει απομείνει,το πολύ να πάμε μέχρι την Πλ.Συντάγματος... Αναζητείστε αλλού τα λαμόγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περιστεριωτης Σε ολο το πολιτισμένο κόσμο οι μισθώσεις κυμαίνονται απο 4εως 6% επι της αξίας του ακινήτου ώστε να θεωρείτε βιώσιμο για τις τραπεζες ...θα φάτε καλα μισθωτοί που νομιζατε οτι ειστε εφοπλιστές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. SAMARAS 4EVER ΥΠΑΡΚΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, 200 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ. ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΜΕΤΡΗΤΑ ΑΠΟ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΜΕ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ 2004. ΔΟΣΗ ΔΑΝΕΙΟΥ, 600 ΕΥΡΩ/ΜΗΝΑ. ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 2012, ΚΑΤΕΒΛΗΘΗΣΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΛΙΓΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΤΕΒΑΛΕ 100 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΣΥΝ 60 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 9 ΧΡΟΝΙΑ, ΣΥΝΟΛΟ 160ΧΙΛ. ΑΠΟ ΤΑ 60ΧΙΛ, ΤΑ 45 ΗΤΑΝ ΤΟΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ 15 ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΟΠΟΤΕ ΤΟ 2013 ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΑΝΕΡΓΟΣ, ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ 100-15, ΙΣΟΝ 85 ΧΙΛ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΠΑΡ'ΟΛΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΕΒΑΛΕ 60! ΣΗΜΕΡΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ, ΣΤΑ 110 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ. ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΠΟΤΕ ΒΡΕΘΕΙ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΑ ΘΑΥΜΑ, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 60 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ. ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σίγουρα σήμερα δεν υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον για το σπίτι αυτό ή για κάθε παρόμοιο σπίτι. Αλλά μην ξεχνάμε κάτι πολύ πολύ βασικό. Η τρόϊκα (και άρα οι τραπεζίτες και οι μεγαλοκαρχαρίες) ζητά να προχωρήσουν άμεσα οι κατασχέσεις σπιτιών και κτιρίων. Σήμερα δεν υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον γιατί η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν έχει χρήματα. Αλλά και πάλι η τρόϊκα ζητά από το 2015 να βγαίνουν τα σπίτια σε πλειστηριασμούς στο 1/3 της αξίας τους. Είναι φανερό ότι θα υπάρχουν μαζικές αγορές είτε από ομίλους - καρχαρίες του εξωτερικού είτε από ντόπιους μεγαλοκαρχαρίες. Και μην ξεχναμε ότι ο Μυταράκης είχε πει ότι υπάρχει "εντονο ενδιαφέρον από το εξωτερικό για μαζικές αγορές ακινήτων". Είμαστε μία άβουλη (στην ουσία) χώρα όπου οι δανειστές κοιτάνε να πάρουν κάθε ημέρα όλο και περισσότερα. Είναι επιχειρηματικοί όμιλοι που κοιτάνε μόνο το κέρδος.Είναι ποτέ δυνατόν να αφήσουν το μέλι χωρίς να το πάρουν όλο? Σκασίλα τους πόσο το πλήρωσε το σπίτι ο Έλληνα ή που και πως θα ζήσει.Το κέρδος τους κοιτάνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. SAMARAS 4EVER,,,,ΕΝΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΟ 100% ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ. ΑΝ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΑΓΟΝΟΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟ 100%. ΑΝ ΞΑΝΑΚΑΤΑΣΤΕΙ ΑΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ 2Η ΦΟΡΑ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ 3Η ΦΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΚΟΜΗ ΑΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 3/3, ΤΑ 2/3 Ή ΤΟ 1/3. ΑΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΜΕΓΑΛΟ" ΤΟ ΠΟΣΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ 2 ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ: 1) ΟΤΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΟ ΠΑΡΟΥΝ, ΠΧ ΤΟ 1/3 ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ 30ΧΙΛ, ΕΣΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΣ 110-30, ΙΣΟΝ 80ΧΙΛ, ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΕΧΕΙΣ 'Η ΑΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΘΑ ΣΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ, ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 1500ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ, ΘΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ, ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙΣ ΔΥ, ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ! ΟΠΟΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΡΑΓΙΑΣ!! 2) ΑΦΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΣΤΟ 1/3 'Η ΑΦΟΥ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ 3Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ, ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΝΕ, "ΚΟΙΤΑ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ ΤΟ ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΤΟ 1/3 ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ 30ΧΙΛ, ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΣΥ ΠΙΣΩ ΜΕ 30001 ΕΥΡΩ;". "ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ 30001 ΜΕΤΡΗΤΑ; ΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΟ ΤΥΠΟ ΔΑΝΕΙΟΥ 'Η ΕΠΙΝΟΙΚΙΑΣΗ 'Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ!". ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΖΗΤΑΝΕ 'Η 110ΧΙΛ ΜΕΤΡΗΤΑ, 'Η 6%-7% ΕΠΙΤΟΚΙΟ (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΙ ΑΠΟ ΠΡΟ ΚΡΙΣΗΣ) ΓΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΛΛΑ 200ΧΙΛ, ΣΥΝ ΤΑ 160ΧΙΛ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ 9 ΧΡΟΝΙΑ, ΣΥΝΟΛΟ 360ΧΙΛ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΠΩΛΗΘΕΙ ΠΟΤΕ, ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 50-60ΧΙΛ!! ΔΗΛΑΔΗ, ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΖΙ. ΕΝΩ ΕΣΥ ΕΔΩΣΕΣ 50ΔΙΣ + 11ΔΙΣ (ΕΠΙ ΓΑΠ/ΠΑΠΑΔΗΜΟ) + 11ΔΙΣ ΕΠΙ ΚΚ, 72ΔΙΣ ΜΕΤΡΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ (ΣΥΝ 150ΔΙΣ ΣΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ) ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΣΩΣΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στελλα Οπότε την πατησαμε για τα καλά

      Διαγραφή
    2. BIKY Έχεις απόλυτο δίκιο...αλλά πώς να το καταλάβουν οι χοντρόπετσοι!!! Μόνο τον εαυτούλη τους κοιτάζουν... και τα συμφέροντα!!! Κι εγώ παθούσα είμαι...

      Διαγραφή

  9. Καποιοι εδώ μιλάνε για Αριστερά, καποιοι άλλοι για ΧΑ, λες και ο "καρχαρίας" έχει ιδεολογία. Ο κάθε ένας που έχει πχ. ένα περίπτερο ή μία οποιαδήποτε επιχείρηση ρωτάει τον πελάτη "τι κόμμα είσαι?". όχι. Να βγάλει το κέρδος του κοιτάει. Το ίδιο είναι και στις τράπεζες. Αυτός που θα τη πληρώσει είναι και πάλι ο άγνωστος, ο άσημος, ο κάθε φουκαράς που δεν έχει τον "μπάρμπα", που δεν έχει πλάτες για να την "κάνει". Γιαγιά χρώσταγε 150 ευρώ στην εφορία και την "αρπαξαν". Μεγαλοκαρχαρίας χρώσταγε εφορία, ΙΚΑ κλπ, 250 εκατομύρια, τον καταδίκασαν με εξαγοράσιμη φυλάκιση, πλήρωσε 480.000 και είναι έξω!. Στην Ελλάδα έχουμε πλέον την συνήθεια να ζητάμε το κεφάλι του διπλανού μας, εκείνου που είναι άγνωστος ακόμα και στο διπλανό στενό. Λιακουνάκος, Μυτιληναίος, Κόκκαλης (αρθρο στο Πρώτο Θέμα), πήραν με απευθείας ανάθεση απο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εργολαβίες 64 δις ευρώ με προκαταβολή (!!!) το 40%. Και παρέδωσαν μόνο το 60% της συμφωνίας και αυτό ήταν σε ποσοστό70% άχρηστο υλιό. Υπάρχει το σχετικό άρθρο στο Πρώτο Θέμα. Και αντί να ζητάμε εξηγήσεις για κάθε ΑΠΑΤΗ, από ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς, από ΟΛΑ τα κόμματα, από τους "ανεξάρτητους" δημοσιογράφους και κυρίως από τηνΔΗΘΕΝ "ανεξάρτητη" δκαιοσύνη, κοιτάμε εδώ πως την κάθε κομπίνα και την κάθε απάτη του οικονομικο - πολιτικού συστήματος θα την πληρώση και πάλι ο κάθε φουκαριάρης. Γιατί εάνχεις λεφτά υπάρχουν χίλιοι δυο τρόποι για να σε κάνει το ίδιο το σύστημα αόρατο. Εάν είσαι φτωχός, τότε ... επενδύεις σε κεριά και λαμπάδες μπας και σε σώσει ο Θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κόκκινα δάνεια...αίμα βλέπω!...Κάθε όριο έχουν ξεπεράσει ανοχής, αντοχής,υπομονής ! Μας κάνουν χάρη και που δεν θα μας πετάξουν σαν τα σκυλιά στο δρόμο με αυτές τις ταπεινωτικές "ρυθμίσεις"! Άραγε, γιατί δεν διευκρινίζουν αφού το σπίτι πλέον δεν θα μας ανήκει η κυβέρνηση ή η τράπεζα θα πληρώνει και τους σχετικούς φόρους ακινήτων και χαράτσια??????????????? Γιατί βέβαια εάν αυτά εξακολουθούν να επιβαρύνουν τον πολίτη που πλέον μόνο ενοικιαστής θα είναι στο σπίτι του σίγουρα αυτός είναι λόγος κοινωνικής έκρηξης! Δικαιοσύνη δεν υπάρχει.Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να μας συμβεί. Θα υπερασπιστούμε οι ίδιοι τη ζωή μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. AΛΗΤΕΣ !!!ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ! ΔΟΥΛΕΜΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΛ! ΜΑΣ ΤΣΑΚΙΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΟΥΝ ΝΟΙΚΑΡΗΔΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΟΥ ! ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ ΝΥΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΜΕΣΟΑΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΝΕ ΕΠΑΙΤΕΣ ! ΟΣΟ ΜΑΣ ΜΕΙΩΣΑΤΕ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΝΑ ΚΟΥΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ! ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΟΥΔΟΛΩΣ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ! ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! ΕΥΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΥΧΗ ΚΛΟΠΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ! ΠΡΟΔΟΤΕΣ ! ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥΣ! ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΤΡΕΜΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΜΑΖΙΚΑ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ! ΣΙΧΑΜΑΤΑ ! ΤΩΡΑ ΡΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ! ΤΟΛΜΑΤΕ ΘΡΑΣΙΜΙΑ ? ΜΑΥΡΟ ΣΑΜΑΡΑ! ΚΑΤΡΑΜΙ ! ΑΛΗΤΕΣ !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΌΚΚΙΝΑ ΔΆΝΕΙΑ- ΜΑΎΡΗ ΨΉΦΟΣ-ΜΑΎΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΞΎΛΟ ΣΑΜΑΡΆ- ΒΕΝΙΖΈΛΟ και λοιπές σοσιαλο-χουντο-δεξιές δυνάμεις που δυναστεύετε την χώρα . Τα κόκκινα δάνεια και τα σπίτια του φτωχού λαού που βάλατε στο μάτι θα είναι η μαύρη ψήφος μας στις εκλογές και το μαύρισμα από το ξύλο που θα τρώτε όπου σας ανταμώνουμε. Εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα άλλο, τα χάσαμε όλα, αλίμονο σε σας. Θυμηθείτε τον υπουργό σας τον Χατζηδάκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου