Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Αλέξης Τσίπρας: Δέος μπροστά στην εικόνα του Αξιον Εστί H «εξομολόγησή» του προς τους μοναχούς

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέπτεται έξι μονές της Αθωνικής Πολιτείας, σε μια κίνηση
υψηλού συμβολισμού – Ποια τα αξιοσημείωτα στιγμιότυπα κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του - Η ολιγόλεπτη απομόνωσή του στο Ιερό μονής.Με πολλά αξιοσημείωτα στιγμιότυπα, που αποδεικνύουν ίσως ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να πείσει πως νιώθει ειλικρινά το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς την εκκλησία και δεν πρόκειται απλά για ψηφοθηρική στρατηγική, συνεχίζεται η επίσκεψή του, μετά συνοδείας, στο Άγιο Όρος.Δεν είναι μόνο η «εξομολόγησή» του – που δύσκολα πάντως βρίσκει κατανόηση στους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ – ότι «αδικούσε τον εαυτό του που δεν πήγαινε στο Άγιο Όρος τόσο καιρό». Ούτε φυσικά η δέσμευσή του προς τους μοναχούς ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει θετικά τα αιτήματά τους για θέματα φορολογίας. Ούτε καν ο θαυμασμός του γενικότερα για τον τρόπο οργάνωσης της ζωής στην Αθωνική πολιτεία. Είναι κυρίως το στιγμιότυπο με την εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί», που ο κ. Τσίπρας ένιωσε την ανάγκη να προσέξει περισσότερο.
Ήταν σε εξέλιξη η επίσκεψή του στον Ναό του Πρωτάτου όπου φυλάσσεται η συγκεκριμένη εικόνα, με τον πρωτεπιστάτη πατέρα Συμεών Διονυσιάτη να τον ενημερώνει για την ιστορία του ναού. Μόλις τελείωσε η ενημέρωση ο κ. Τσίπρας ζήτησε να μείνει για λίγα λεπτά μόνος στο Ιερό, έχοντας επηρεαστεί ίσως από το κατανυκτικό και νιώθοντας την ανάγκη για… εσωτερική αναζήτηση.
Νωρίτερα είχε αναγνωρίσει ότι ανάμεσα στην Αριστερά και στην αγιορείτικη ζωή υπάρχουν κοινές αντιλήψεις και μάλιστα ο τρόπος ζωής των μοναχών έχει στοιχεία από τα οποία όλοι μπορούν να παραδειγματιστούν!
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την πρώτη του διανυκτέρευση στη Μονή Σίμωνος Πέτρας, ενώ σήμερα Παρασκευή θα διανυκτερεύσει στην Μονή Ξενοφώντος και τελευταίος σταθμός το Σάββατο θα είναι η μονή Σταυρονικήτα.

15 σχόλια:

  1. ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ
    Όταν ο διάολος αρχίσει να γερνάει... γίνεται θρησκευόμενος. Αν θα μου έλεγαν κάποτε ότι στο μέλλον θα έμπαιναν οι κομμουνιστές στις εκκλησίες (που κυνήγησαν ανελέητα τον χριστιανισμό στα περασμένα χρόνια) θα τους έλεγα ότι ήταν τρελοί. Να που όμως σήμερα οι κομμουνιστές μπαίνουν στις εκκλησίες....όχι για τον ΘΕΟ γιατί κατά βάθους είναι άθεοι, αλλά για ψηφοθηρικούς λόγους, για να κοροϊδέψουν κάποιο κορόιδο. Αυτό λέγεται Public relations δηλαδή Δημόσιες Σχέσεις. Όλα για τα μάτια και την ψήφο του κόσμου. Καλά λέει ο λαός ότι ο διάολος έχει καταφέρει να μπει στην εκκλησία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προκειμένου να κρίνετε αυτούς που αντιπαθείτε , μέχρι και πιστοί δηλώνετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ο έχων δύο χιτώνας μεταδότω τω μη έχοντι"..Τι δουλειά έχει ο δεξιός στην Εκκλησία κανείς δεν κατάλαβε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. E βρε τι θαυματα κανουν οι εκλογες ας μην μας δουλευει δικαιωμα του να μην πιστευει αλλα μην μας δουλευει αν πιστευεις και καλα κανεις το κρατας για τον εαυτο σου δεν το πουλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σίγουρα για τάμα πήγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ταγάρι, μπάφο, πασατέμπο & θολοκουλτούρα
    Αυτά τα παραμύθια είναι για τους χαζοαριστερούς με IQ ραδικιού. Αν πίστευε στον Χριστιανισμό θα παντρεύοταν σε εκκλησία και θα βάφτιζε τα παιδιά του σε κολυμπήθρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειναι φανερό οτι η. υποκρισία του Αλεξ δεν γνωρίζει όρια... Κ να θέλω να τον ακούσω, να τον συμπαθήσω λίγο εστω, με αυτα που κανει.. δεν κανει.. λέει.. ξελεει.. πιάνει.. αφηνει.. Δεν μπορω. Δεν γινεται, ειναι φύσην αδύνατον να εμπιστευτώ το μέλλον μου κ των παιδιών μου σ'αυτον. Αλλα να μου πεις,, τη δουλεια του κανει. Πολιτικαντης καιροσκοπος ειναι. Τι λέω τωρα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν υπαρχει Θεος...ακου στο Αξιον Εστι...Και δεν βγηκε η Παναγια να του δωσει ενα χαστουκι , που εμπιαζει τους παντες;Το ατομο πολιτικο γαμο δεν εκανε; Αρα ΤΙ ζηταει στην Εκκλησια, στο Αγιο ορος πανε επισκεψη καθολικοι απο ολον τον κοσμο κι ομως πανε με ΔΕΟΣ και ΣΕΒΑΣΜΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έτοιμος ο Αλέξης ! Είδε Αμερικάνους,Ευρωπαίους και τώρα Εκκλησία ... έκλεισε.Το ερώτημα είναι θα μας πει ο Αλέξης τι θα κάνει με τα χαράτσια,τις έκτακτες,τα ΕΝΦΙΑ,τη φορολόγηση και τις κατασχέσεις ?? y.g. παρακαλώ πριν βγει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ενας άνθρωπος που δεν πιστεύει και για το λόγο αυτό δεν έχει βαφτίσει τα παιδιά του πως ειναι δυνατόν να αισθανεται δεος μπροστά σε μια εικόνα, αφού δεν πιστεύει στο συμβολισμό της ???????????? Φαίνεται είναι πολλές οι ψήφοι των νοικοκυραίων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κυνηγος κεφαλων....Like !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. γιατι ΔΥΣΤΥΧΩΣ υπαρχουν πολλοι θρησκευομενοι στην πατριδα μας... οσο για το δεος στο Αξιον Εστι ειναι για την καλλιτεχνικη του αρτιοτητα και οχι φυσικα για την θρησκευτικη......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο μακαρίτης ο Αντρέας δεν ήταν τίποτα μπροστά στον λαϊκιστή και υποκριτή Τσίπρα.Αφού είναι άθεος τί δουλειά έχει στο Άγιο Όρος; όλα για τα ψηφαλάκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΠΛΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ
    ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
    ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ.
    ΘΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΘΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΕΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ...
    Θα τον ευλογησουν και θα πολλαπλασιασθουν οι ψηφοι ΑΜΗΝ ΛΕΓΩ ΥΜΙΝ .....ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΦΑΡΙΣΣΑΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΡΟΣΕΥΧΗΣΟΥ ΣΙΩΠΗΛΑ
    Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ
    http://www.tlig.org/el/messages/460/

    Eιρήνη σε όλους σας. Eίμαι η Eιρήνη, είμαι η Aγάπη, έρχομαι στη χώρα σας από το Άπειρο Έλεός Mου ν” απλώσω τον Aμπελώνα Mου και στον τόπο σας, ώστε τα χωράφια σας ν” αποδώσουν αρκετό καρπό για να θρέψει την ετοιμοθάνατη χώρα σας. Tα Θεία Mου Έργα απλώνονται σε ολόκληρη τη γη και είναι καλά αφού καλύπτουν κάθε ανάγκη την κατάλληλη στιγμή. Aκούστε τη Φωνή μου, αφοσιωμένα Mου παιδιά, και ανθίστε όπως τα λουλούδια ανθίζουν όταν έρχεται η άνοιξη, ανθίστε με τις ακτίνες του Kαθαρού Φωτός Mου που πέφτουν πάνω σας. Γεμίζω μ” ευλογίες το σκοτάδι της χώρας σας, θέλω να γιατρέψω τη φτωχή σας ψυχή, θέλω ν” αναπαύσω την κουρασμένη σας ψυχή, ριχθείτε, λοιπόν, στην Aγκαλιά Mου, είμαι ο Σωτήρας σας που σας καλώ να επιστρέψετε σ” Eμένα.

    Bλέπετε, παιδιά Mου, το πνεύμα του λήθαργου έχει σκεπάσει πολλά έθνη, αφήνοντας μερικά απ” αυτά σε βαθύ ύπνο, κι Eγώ, από τον ουρανό, παρατηρώ όλ” αυτά με αγωνία και πόνο. Σήμερα Eγώ, ο Kύριος, είμαι σε αναζήτηση της καρδιάς σας, αφού το μόνο που χρειάζομαι είναι αγάπη, μιαν ανταπόδοση αγάπης. Eλάτε, ελάτε σ” Eμένα με απλότητα καρδιάς, όπως ένα παιδί που πλησιάζει μ” εμπιστοσύνη τον πατέρα του. Eλάτε κι εσείς σ” Eμένα, δείχνοντάς Mου την αδυναμία σας και λέγοντάς Mου τα προβλήματά σας, να σας ακούσει ο Oυράνιος Πατέρας σας. Eίμαι η αγάπη, η Yπέρτατη Πηγή της Aγάπης, που διψά για μιαν ανταπόδοση Aγάπης, μην αρνείστε την έκκλησή Mου.

    Aρνήσου όλους τους πειρασμούς που σε περιβάλλουν, παιδί Mου, μη δίνεις αφορμή στο Σατανά. Aν ήξερες μονάχα πόσο κοντά σου είμαι και πόσο ανυπομονώ να ανυψώσω την ψυχή σου σ” Eμένα, να σε απογαλακτίσω και να σου δώσω αληθινή Tροφή! Προσπάθησε να Mε καταλάβεις, προσπάθησε να διακρίνεις το Θέλημά Mου, μην είσαι εδώ μονάχα για να ικανοποιήσεις την περιέργειά σου, αλλά για να μάθεις. Πλάτυνε το χώρο της καρδιάς σου για Mένα μόνο, για να Mου επιτρέψεις να κάνω την Kατοικία Mου μέσα σου.

    Mην καταπνίγεις μέσα σου το Πνεύμα Mου με την ανηθικότητα, τον ορθολογισμό, τον εγωισμό και άλλες αμαρτίες. Mη Mε καταπνίγεις, άφησε το Πνεύμα Mου ν” αναπνεύσει μέσα σου και σήκωσε τα μάτια σου στον Oυρανό και προσευχήσου σιωπηλά όπως Eγώ προσευχόμουν στον Πατέρα Mου. Προσευχήσου με την καρδιά σου και θα σ” ακούσει, προσευχήσου με αγάπη και δε θα σε αρνηθεί, προσευχήσου με Πίστη και δε θ” απορρίψει την παράκλησή σου. Ό,τι κάνεις, κάνε το με αγάπη για την Aγάπη και δε θα παραμείνω σιωπηλός ή ασυγκίνητος ή αδιάφορος στην παράκλησή σου, γιατί είμαι γεμάτος Έλεος και γεμάτος Στοργή.

    Eίμαι ο Kαλός Ποιμένας που αναζητώ ανάμεσα στα χαλάσματα τ” αρνιά Mου και τα πρόβατά Mου. Έρχομαι να σας αναζητήσω με την Kαρδιά Mου στο Xέρι για να σας Tην προσφέρω, έρχομαι να σας αναζητήσω μέσα στη φτώχεια σας, για να σας υπενθυμίσω πάλι ότι δεν είστε ορφανοί και ότι όλοι ανήκετε σ” Eμένα. Έρχομαι να σου θυμίσω ότι στο Σπίτι του Πατέρα Mου υπάρχει ένα δωμάτιο για σένα, παιδί Mου 1, ένα δωμάτιο που ανήκει σ” εσένα. H Ψυχή Mου σε νοσταλγεί. H Ψυχή Mου θλίβεται ανείπωτα όταν ένα δωμάτιο μένει κάθε φορά άδειο για την αιωνιότητα.

    Eγώ, ο Kύριος, σού φέρνω τον Oυρανό μέσα στα Xέρια Mου 2 για να σου Tον προσφέρω σαν δώρο, αλλά ο εχθρός Mου θέλει να σ” εμποδίσει να Tον δεχθείς. Πολλές φορές χρησιμοποιεί φτωχές ψυχές για ν” αναγκάσει τη Φωνή Mου να σωπάσει, επιτιμώντας τις Xάρες του Aγίου Mου Πνεύματος και πληγώνοντας το Σώμα Mου σε σημείο να γίνεται αγνώριστο. Kρυμμένες πίσω από ένα Nέφος Σκότους αυτές οι ψυχές γίνονται Kυρίαρχοι του Kακού και της Mαταιοδοξίας, με την άρνησή τους ν” αντιληφθούν τους Δρόμους Mου. Aυτοί οι άνθρωποι βαραίνουν πολύ την Kαρδιά Mου.

    Xωρίς φόβο, έρχονται σ” Eμένα άδειοι και με άδεια χέρια, κοροϊδεύουν την Eπαγγελία. Γι” άλλη μια φορά βάζουν στο δεξί Mου ένα καλάμι, περιγελώντας Mε, ύστερα το παίρνουν από το Xέρι Mου για να Mε χτυπήσουν στο Kεφάλι. Ύστερα πέφτουν στα γόνατα για να Mου αποδώσουν φόρο τιμής, έτσι ώστε ο κόσμος έξω από την Eκκλησία να πει καλά λόγια γι” αυτούς. Aυτοί οι ιερόσυλοι Mε ξανασταυρώνουν κάθε μέρα που περνά, Mε σύρουν επανειλημμένα στο Γολγοθά, Mε μισούν χωρίς καμιά αιτία. Aχ, παιδιά Mου…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου