Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Galileo: Σε λάθος τροχιά τέθηκαν οι δύο νέοι δορυφόροι Που εκτοξεύθηκαν προ ημερών

 
 Οι δορυφόροι Doresa και Milena βρίσκονται σε τροχιά χαμηλότερη από την προβλεπόμενη -
Οι υπεύθυνες ομάδες μελετούν τι είδους επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό για τους δορυφόρουςΤο ευρωπαϊκό πρόγραμμα δορυφορικής πλοήγησης Galileo έστειλε την Παρασκευή δύο ακόμα δορυφόρους στο διάστημα, ανεβάζοντας σε έξι το συνολικό αριθμό δορυφόρων σε τροχιά, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.



Ωστόσο, οι δύο δορυφόροι, όπως ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) δεν βρίσκονται στη σωστή τροχιά... Ο οργανισμός εξετάζει τις επιπτώσεις της ανωμαλίας, ενώ επισημαίνει πως όλα είναι υπό έλεγχο.

Ειδικότερα, οι δορυφόροι Doresa και Milena, που πήραν το όνομά τους από τις δύο μαθήτριες που κέρδισαν στο σχετικό πανευρωπαϊκό διαγωνισμό ζωγραφικής, εκτοξεύτηκαν με ένα πύραυλο Soyuz μετά από 24ωρη καθυστέρηση, λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

«Οι δύο δορυφόροι βρίσκονται σε τροχιά χαμηλότερη από την προβλεπόμενη. Οι υπεύθυνες ομάδες μελετούν τι είδους επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό για τους δορυφόρους» δήλωσε ο υπεύθυνος υπηρεσιών εκτόξευσης.

Η ΕΕ επενδύει δισεκατομμύρια ευρώ σε προγράμματα και συστήματα που σχετίζονται με το διάστημα και τη μελέτη του, ενώ η ESA, η οποία κατασκευάζει τα συστήματα για λογαριασμό της ΕΕ, θεωρεί πως 26 δορυφόροι θα βρίσκονται σε τροχιά μέχρι το 2017.


3 σχόλια:

  1. Για τα πανυγηρια η Ευρωπη. Αντι να συνεργαστει με ΗΠΑ για το GPS2 γερμανοι ιταλοι και γαλλοι αναγκασαν την ευρωπαικη ενωση να επενδυσει στο GALILEO για να στηριξουν την αμυντικη τους και δορυφορικη βιομηχανια, χωρις να κατεχουν το αθλημα. Αποτελεσμα: το GALILEO παει απο το κακο στο χειροτερο με τεραστιες καθυστερησεις. Καιρος να αναθεωρησει η Eυρωπη την υλοποιηση και βιωσιμοτητα του GALILEO αφου οταν θα λειτουργησει - αν ποτε λειτουργησει - οι ΗΠΑ θα ετοιμαζουν το GPS3 .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άλλοι είναι για τα πανηγύρια τι σχέση έχουν τα android apps GPS2 & 3 με τις γενιές δορυφόρων πλοήγησης (navsat) Kαμμία!μπλέκεις γραβάτες με σώβρακα στο πλυντήριό σου;

      Διαγραφή
  2. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΥΧΙΑ ΝΑ ΞΥΣΤΕΙΣ....Γιατι οι δορυφοροι κανουν και αααλλα πραγματα,και οι αμερικανοι δεν σε αφηνουν ουτε να δεις ουτε να ακουσεις,χωρις αυτους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου