Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης - Επικοινωνιακό πυροτέχνημα του κ.Ψινάκη

Πριν ένα μήνα περίπου όλα τα ΜΜΕ γέμισαν από άρθρα σχετικά με την σωτηρία του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης από τον Δήμαρχο Μαραθώνος, κ.Ηλία Ψινάκη. Σχετικά άρθρα
είχαμε δημοσιεύσει και εμείς: «ΜΑΡΑΘΩΝ- Παρέμβαση Ψινάκη για να σωθεί το κέντρο υγείας του Μαραθώνα» και στο άρθρο: «Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης: "...δεν περιμένει να έρθει ο Σεπτέμβριος για να πιάσει δουλειά"»

Παρόλα αυτά, εμείς από την πλευρά μας δεν ενθουσιαστήκαμε με αυτά τα νέα, αφού κατά καιρούς ο κ.Ζώτος με πολύ μεγάλη ευκολία υπόσχεται διάφορα μεγαλεπήβολα σχέδια και προγράμματα αλλά όλα πέφτουν στο κενό. Συνηθίζει να μοιράζει υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.
Στις 8 Αυγούστου, σύμφωνα με τις υποσχέσεις, θα αναλάμβαναν τα καθήκοντά τους 8 ιατροί που θα στελέχωναν πλήρως το κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης.

Αφήσαμε να περάσουν μερικές μέρες και σήμερα, 14.08.2014, επισκεφθήκαμε το Κέντρο Υγείας και αυτά που πληροφορηθήκαμε επιβεβαίωσαν τους φόβους μας.

Το Κέντρο Υγείας παραμένει να λειτουργεί με 4 Ιατρούς, 1 Παθολόγο και 3 Γενικούς Ιατρούς. Δεν έχει γίνει καμία απολύτως αλλαγή στο καθεστώς λειτουργίας και όλα παραμένουν στάσιμα. Το μόνο που έγινε είναι η παράταση της θητείας της κας Χαλκιά η οποία είναι Επικουρική Ιατρός. 
Τελικά ούτε η παρέμβαση του κ.Ψινάκη είχε κάποιο αποτέλεσμα, τουλάχιστον για τον μήνα Αύγουστο. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει το Σεπτέμβριο.
Ήταν ένα λαμπρό επικοινωνιακό πυροτέχνημα στον αέρα.

Υπάρχει υπόσχεση και για λειτουργία του ακτινολογικού του Κ.Υ. αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει την στιγμή που δεν υπάρχει καν προοπτική υπηρεσιών ακτινολόγου.

Τελικά πως λειτουργεί η επίλυση των προβλημάτων του Κ.Υ. Νέας Μάκρης από τον κ.Ψινάκη;

Πληρώνει ένα φωτογράφο και κάποιο μέσο ενημέρωσης επισκέπτεται και βγάζει φωτογραφίες επιτόπου...
Στην είσοδο του Κ.Υ με χειραψίες κλεισίματος συμφωνίας...
«Στο άκουσμα της είδησης ότι το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης κλείνει οριστικά στις 8 Αυγούστου λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, έκανε την πρώτη κίνηση ματ. Κινητοποίησε τις αρμόδιες αρχές για να μην μπει λουκέτο, φροντίζοντας παράλληλα και για τη στελέχωσή του με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, μια και η συγκεκριμένη περιοχή τους καλοκαιρινούς μήνες σφύζει από ζωή, καθώς φιλοξενεί περίπου 200.000 πολίτες. Το Κέντρο Υγείας μέχρι πρότινος εφημέρευε δύο φορές την εβδομάδα, εξυπηρετώντας ως επί το πλείστον 700 περιστατικά τον μήνα με τρεις μόνιμους γιατρούς. Ο Ηλίας Ψινάκης ανέλαβε να λύσει το πρόβλημα.» (news.gr)
...σε μια αναπηρική καρέκλα...
«Στην πρωτοβουλία του ανταποκρίθηκε αμέσως ο αρμόδιος υποδιοικητής της Πρώτης Υγειονομικής Περιφέρειας Σωτήρης Ζώτος, ο οποίος, σε συνεννόηση με τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, τον υφυπουργό Λεωνίδα Γρηγοράκο και τον διοικητή της Πρώτης Υγειονομικής Περιφέρειας Βασίλη Κοντοζαμάνη, συμφώνησαν στη μόνιμη τοποθέτηση 11 γιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων και σε εφημερία του νοσοκομείου κάθε μέρα και σε 24ωρη βάση.»
Ψινάκης: Πώς έσωσε μέσα σε ένα 24ωρο το Κέντρο Υγείας της Νέας Μάκρης
...στο ακτινολογικό που λειτουργεί... (μάλιστα κάποιοι έγραψαν ότι αγοράστηκε τώρα)
«Επίσης, καλύφθηκε άλλη μια μεγάλη ανάγκη του Κέντρου Υγείας και αγοράστηκε, για πρώτη φορά, σύγχρονο ακτινολογικό μηχάνημα το οποίο θα λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες.»
Επικαλέστηκε τις υποσχέσεις κάποιου άλλου και ησύχασε την συνείδησή του με την "άμεση λύση" ενός σοβαρότατου προβλήματος;

Μετά τι γίνεται; 

Άφησε το πρόβλημα στην τύχη του και τους θαυμαστές του σε έκσταση και θαυμασμό των επικοινωνιακών ικανοτήτων του, χωρίς να ενημερώνεται κανείς για την αποτυχία της παρέμβασής...

Επίσης έφερε σε πολύ δύσκολη θέση του Δημάρχους των Δήμων Σπάτων, Αρτέμιδος και Ραφήνας, Πικερμίου τονίζοντας σε όλους ότι μόνο εκείνος είναι ικανός και εισακούεται ενώ οι άλλοι ολιγωρούν και αδιαφορούν μέσα στην ανικανότητά τους.

Επικοινωνήσαμε με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του κ.Ψινάκη, ο οποίος λείπει σε διακοπές και απάντησε μια κυρία, η οποία, από ότι φάνηκε δεν γνώριζε ότι δεν έχει γίνει κάτι με το Κέντρο Υγείας!! Την ενημερώσαμε ότι δημοσιεύουμε σχετικό άρθρο.
Δεσμεύθηκε ότι θα επικοινωνήσει αργότερα μαζί μας.
ΘΑ σας κρατάμε ενήμερους...
Κυναίγειρος

21 σχόλια:

  1. Ο Λιακος δεν ασχολειται με social media εχει τα μεγαλα καναλια,και τα τσοντοκαναλα,και τον Δημοτη,και νομιζει οτι μπορει να Παραμυθιαζει ολο τον κοσμο.Να ομως που το περιφερειακο social media τον εκανε Πρωτοσελιδο Αρνητικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Λιακος δεν εκανε κατι αλλα ειναι καλυτερος απο τον προηγουμενο... νωρις ςιναι να κριει για τα εργα του οταν αλλοι τοσα χρονια ετρωγαν λεφτα απο τον δημο...

      Διαγραφή
    2. Αυτο που λετε δεν δινει εξηγηση στο πυροτεχνημα φωτογραφηση στο Κ.Υ. Ν.Μακρης και τις δηλωσεις του,ναι μεν εγω φευγω διακοπες,αλλα ΚΑΘΑΡΙΣΑ και 8/8ου,το ΚΥ θα εχει αλλους 8 ιατρους.Στις 8/8ου καποιο τσιρακι του πηγε να δει τι εγινε με το βεγγαλικο?ΟΧΙ..Ο Λιακος φταιει για ΟΛΑ σαν αρχηγος ΔΗΜΑΡΧΟΣ,ή θα πρεπει να μας λεει ποιος τεμπελης αδιαφορος δεν εκανε την δουλεια που του ανεθεσε.Ο ΖΩΤΟΣ ειναι ο ΨΕΥΤΟΘΟΔΩΡΟΣ της κυβερνησης,αλλα ο Λιακος ειναι ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ μας,και εχει και αυτος Ψευτοθοδωρους,ή την πατησε λογω απειριας τι σημαινει ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.Οτι και να ειναι ομως χανει 1-0 γιατι το μπλογκ τον επιασε αδιαβαστο,και το γραφειο του σε διακοπες αναισθησιας.Στα ΚΥ δεν πανε οι ΨΙΝΑΚΙΔΕΣ,ουτε οι ΖΩΤΟΙ,αλλα κατι μπατηρακια που ηλθαν να κανουν ενα μπανακι,ή καποιο εκτακτο περιστατικο,που δεν εχει Περιθωρια....

      Διαγραφή
  2. ετσι τα τακτοποιουν οι λουγκρες......
    με φωτογραφιες .....φατε ματια ψαρια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλα ο Μπουνταλομπεμπεκος των Σπατων δεν εχει ουτε 48 ωρες ελευθερας,γιατι ηταν 4χρονια Υποδημαρχος,πρεπει σε 72 ωρες το πολυ να εχει λυσει τα προβληματα,που ελεγε ΑΜΑ ΟΤΑΝ ΓΙΝΩ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ...Η δηλωμενη ΛΟΥΓΚΡΑ εχει το περιθωριο να πει ΝΕΟΣ ειμαι,ο Μπουνταλομπεμπεκος τι Πιρουετα θα κανει να γλυτωσει απο τα προβληματα που μαζεψε σπρωχνοντας το παραμυθι ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΝΑΛΑΒΕΙ.Την εκαμε την κωλοτουμπα με το μαγαζι που εκανε το γλεντι του.Τωρα ομως τελειωσε η καραμελα,ΚΥ,ΝΥΧΤΟΜΑΓΑΖΑ,ΚΕΛ,ΣΧΟΛΕΙΑ,ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ,κλπ,κλπ,ΟΛΑ σε δεκαπεντε μερες για αυτον τον ανθρωπακο,δεν ειναι πολλα,ειναι και νιοπαντρος....Θα γελασουμε μεχρι τρελας,η μπορει να ειναι και κρυφολουγκρα,παντως κεκες ειναι,περιμενω ΔΣ ΣΠΑΤΩΝ να στριμωχνουν αγρια τον Μπουνταλομπεμπεκο και να αρχισει να ρεταρει και να τον αρπαξει η καμερα να γελαμε.Εκεινα τα ραμολι της ΡΑΦΗΝΑΣ τι εγινε πεσανε στο ΛΙΜΑΝΙ.ΦΕΤΟΣ εχει πολυ καλους Θιασους να παρακολουθησουμε..ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΤΟΥ.

      Διαγραφή
    2. ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΑΝ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΗΣ ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΣΑΛΙΡΟ.....ΝΑ ΣΤΙΣ ΘΥΜΙΣΩ ?

      Διαγραφή
    3. Τωρα να δουμε τι θα ακουσουμε απο τα νεα προσωπα απο την ναφθαλινη στους Δημους.Να μπορεις να εισαι αδιαφορος και να γελας με τα σκετς που θα παιζουν.Αλλα μπορεις,δεν μπορεις......

      Διαγραφή
    4. ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ?ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΕΛΑΣΣΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ?
      ΑΡΑ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΣΑ



      ΓΟΥΣΤΑΑΑΑΡΩΩΩΩΩΩΒΛΑΚΕΙΑ.....ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ .....ΤΗΣ ΜΑΙΜΟΥΣ.....

      ΑΑΑΑΑΑ ΕΓΩ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΤΙΣ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ....
      ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΡΕΖΙΛΕΨΕΣ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟ ΣΚΟΠΟ.....ΠΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΟ ΣΙΧΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ.....

      Διαγραφή
  3. ενω ο Δημητρης που ξερει απο ΔΗΜΟΣΙΟΑΦΑΣΙΑ δεν εδωσε ημερομηνια .
    ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ...
    ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Ο ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Ο ΑΛΛΟς.
    ΠΡΟΜΗΝΥΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΕΕΕΕΕΕΛΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΥΓΚΡΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΜΟΥΓΓΟΣ δεν μπορει να μιλησει,δεν εχει και τιποτα να πει,γιατι δεν εκανε και τιποτα.Η ΛΟΥΓΚΡΑ την πατησε αλλα ξερει να σουταρει το καθε τεμπελικο Λαμογιο,ο Μουγγος ποιον και πως να τον σουταρει......Παντως εγω το εχω παρει ηρωικα το θεμα,πολυ λαδι καθολου τηγανιτα,τουλαχιστον θα γελασω.Που θα βρω τις ημερομηνιες που γινονται τα ΔΣ των ΔΗΜΩΝ,να τα παρω ενα ενα αντι για Θεατρο,να πηγαινω οικογενειακως στα ΔΣ,θα εχει πιο πλακα απο καθε καλη επιθεωρηση...

      Διαγραφή
    2. βρε ουτε το μουγκος δεν μπορεις να γραψεις σωστα ?

      Διαγραφή
  4. Καλα κανεις και το πηρες ηρωικα γιατι 5 χρονια με βαζελινη μπορει να σου μεινει κουσουρι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΡΟΥΛΗΣ ΣΟΥ?
    ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟ,ΚΑΙ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ,ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ.Ο ΜΑΙΜΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ,ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ.ΒΡΕ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΟΡΚΙΣΤΕΙ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ.ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΌΣΑΣΤΕ ΕΝΑΝ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑ,ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ,ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΣΕ ΓΑΜΟΥΣ,ΚΑΙ ΚΡΥΦΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την βαζελίνη, θα σου την υπενθυμίζουμε συνεχώς, μήπως και ηρεμήσεις κάποια στιγμή και ησυχάσουμε όλοι .

      Διαγραφή
  6. ξερετε τι παρατηρησα ?Η μαιμου γραφει για ενα 48 ωρο και μετα παει σε αλλο κλαδι.
    Αυτο το στυλακι το επαιζε το αλλο το πληρωμενο της ανασσας....
    βρε συ ....πως πηδας ετσι απο κλαδι σε κλαδι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΜΑΙΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.....
    ΠΗΔΗΞΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΛΑΔΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γκονζ ιλα που γραφεις σημερα ?Αλλαξες δεντρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ .
    Να παει στο Αγιο ορος να προσευχηθει οχι ολο Μηκονο ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λίγα λόγια για τον Λιάκο.Θα μας κάνει Μπαγκλαντές.Άρχισε από τον Σχινιά.Θα ανοίξει άλλες τέσσερις ταβέρνες από τον Σεπτέμβρη,για να αναστήσει τα παιδικά όνειρα των δικαστών και εισαγγελέων και να γεμίσει με πιο πολύ σκατό το δάσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα τώρα που θα μας κάνει Μπαγκλαντές.Πλούσιους θα μας κάνει.Θα αφήσει και άλλα γαλανομάτικα παιδιά να σκάβουν ελεύθερα να βρουν θησαυρούς.

      Διαγραφή
  11. Τελικά στο Κ.Υγείας της Ν.Μάκρης,υπάρχουν γιατροί ή όχι σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου