Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Να εισπράττουν οι δήμοι και οι περιφέρειες τον ΕΝΦΙΑ

Προκειμένου, όπως εξήγησε, να αποτελέσει ένα επιπλέον έσοδο για την τοπική αυτοδιοίκηση

Πρόταση η είσπραξη του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων να γίνεται από Δήμους και Περιφέρειες κατέθεσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας και ερωτηθείς να σχολιάσει το όσα έχουν συμβεί με τον ΕΝΦΙΑ ο κ. Μηταράκης εξήγησε ότι με την πρόταση του αυτή θα αυξηθούν οι πόροι των ΟΤΑ για να ενισχύσουν τις κοινωνικές τους υπηρεσίες.

«Αυτό πρέπει να γίνει, προκειμένου η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μπορέσει να αντεπεξέλθει στο σημαντικό κοινωνικό έργο που έχει αναλάβει» ανέφερε χαρακτηριστικά αν και δεν εξειδίκευσε στο πώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί η μεταφορά της είσπραξης του φόρου από το υπουργείο Οικονομικών σε δήμους και περιφέρειες.

3 σχόλια:

  1. Το πρόβλημα είναι ποιος θα τον εισπράττει αυτόν το φόρο ή ΑΝ μπορεί να τον εισπράττει; Γελοίοι κι ανίκανοι!!!Ούτε που καταλάβατε πόσο ξεχείλισε το ποτήρι με τον ΕΝΦΙΑ! Περικοπές σε συντάξεις και μισθούς, τέλος επιτηδεύματος έκτακτη εισφορά και βάζετε χαράτσι για τα ακίνητα κάθε χρόνο. Δηλαδή ενοίκιο για τα σπίτια μας. Θα τα βρείτε μπροστά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .Καλά αρχίζει η βδομάδα πάντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλά να πάθετε.Kαλά, είναι τρελοί; Αυτοί οι ίδιοι κυβερνάνε, ο πρωθυπουργός είναι του κόμματός του, ψηφίζουν σωρηδόν νόμους για νέους φόρους και χαράτσια... και μετά βγαίνει και το παίζει αντάρτης και θιγμένος προτείνοντας αλλαγές στην είσπραξη!!;;; Ρε πάμε καλάααααααααααα;;;;;;;;; Άιντε καλοκαιριάτικο μου ανακάτεψε το στομάχι!!! Κάν'τε του ένα αλκοτέστ πριν του πάρετε δηλώσεις!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου