Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Μήλος: Γερμανοί είχαν αρχαίο αμφορέα στις βαλίτσες τους!

Έναν οξυπύθμενο αμφορίσκο ύψους 32,5 εκατοστών που εκτιμάται ότι ανήκει χρονολογικά στη ρωμαϊκή περίοδο ήθελαν να κλέψουν οι αρχαιοκάπηλοι Με έναν πολύτιμο αρχαίο αμφορέα σκόπευαν να φύγουν από την Ελλάδα δύο Γερμανοί, που συνελήφθησαν από την αστυνομία στο αεροδρόμιο της Μήλου.
Επρόκειτο για ένα ζευγάρι Γερμανών, ηλικίας 34 και 33 ετών, που είχαν τοποθετήσει το αρχαίο αντικείμενο ανυπολόγιστης αξίας στις αποσκευές τους.Ο οξυπύθμενος αμφορίσκος έχει ύψος 32,5 εκατοστά, ενώ στις βαλίτσες οι αστυνομικοί που έκαναν τον έλεγχο εντόπισαν και τμήμα από το λαιμό-λαβή του αντικειμένου που είχε σπάσει. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ανήκει χρονολογικά στη ρωμαϊκή περίοδο.
Το αντικείμενο κατασχέθηκε προκειμένου να αποσταλεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού για περαιτέρω αξιολόγηση.

14 σχόλια:

  1. Αγγουρακια.Μα τωρα στηνουμε κοοοολ στο γερμανο τι κανετε ετσι. Αυτο σας πειραξε? ετσι και αλλιως δικα του ειναι, επρεπε νατα στειλει με κουριερ. Τι τα κουβαλαγε? κανε τωρα εισαγωγη αγγουρακι απο γερμανια ελληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι καλοί άνθρωποι , μας έχουν κατακλέψει . Αρχαία , βυζαντινά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καημενοι ελληνες πιασατε δυο γερμανους για εναν αμφορεα, τους γερμανους ομως και τους ελληνες που εκλεψαν ολη την ελλαδα και την ζωη σας τους εχετε ελευθερους και σας κυβερνανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην Σαουδικη Αραβια κατι τετοιους τους αποκεφαλιζουν.... !! αλλά εμεις ειμαστε προηγμενοι και δημοκρατικοι τους καναμε συσταση να ερθουν και του χρονου για να αναπτυχθει ο τουρισμος μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάποιοι φαίνεται δεν θα αλλάξουν ποτέ...Αντί να αρχίσουν να επιστρέφουν όλα τα βαρβάτα αρχαία που έχουν κλέψει όπως πχ ο Ναός της Περγάμου για τους Γερμανούς κλέβουν και αμφορείς.. Και μάλιστα στην Μήλο στην οποία πρέπει να επιστραφεί η ομώνυμη Αφροδίτη και να κρατήσει το Λούβρο το αντίγραφο που έστειλε ως δώρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σκασμος.Δεν ερχονται ολοι εδω να κλεψουν ουτε και ολοι μας θεωρουν παταχτσιδες. Οι συγκεκριμενοι γινονται περισσοτερο ντροπη για την χωρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΜΦΟΡΕΑ ΣΠΙΤΙ,ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΕΦΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είπαν να πάρουν ενα σουβενίρ μαζί τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ουχτ.Παρακαλώ να ειδοποιηθεί ο Φουχτελάκης, για να μπορέσει σύντομα το αθώο ζευγάρι Γερμαναράδων να γυρίσει άμεσα στην οικία του στο Μόναχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΠΑΤΙΡΟΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.Γιαυτό έρχονται στην χώρα μας, για να κλέψουν , να αρπάξουν και να λεηλατήσουν. ¨Ηθελαν να πλουτίσουν κι από πάνω ..πουλώντας το αργότερα. Αλλάζει ο βάρβαρος Γερμαναράς;; ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αλλάζει ο αμόρφωτος ελληναρας?Όχι δεν αλλάζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για τον Μητσοτακη που εχει αρχαια να γεμισει 7 Μουσεια,χωρια ποσα εχει πουλησει κουβεντα..Επιασαν δυο μλκς με ενα αμφορεα με καμμια απολυτως αξια,οι αποθηκεσ των μουσειων ειναι γεματες με χιλιαδες τετοιους αμφορεις,αυτοι ηταν οι συσκευασιες εκεινης της εποχης,αξια μηδεν.Ειναι σαν εχεις κουτια απο ρολεξ,χωρις περιεχομενο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΓΚΟΝΤΖΙΛΟ ΜΑΧΙΑ ΜΕ ΑΡΧΑΙΟΠΑΡΑΛΗΡΡΗΜΑ....
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ταφο του μεγαλεξανδρου ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΔΙ αυτο που λεει ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ..και αναπαραγουν οι καραγκιοζοπαικτες....στα μπλογκς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου