Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

ΡΑΜΠΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑμεΑ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΚΑΚΩΣ εξαφανίστηκε

Πρόκειται για ένα θέμα με το οποίο έχουμε ασχοληθεί επανειλημμένως...για δεύτερη συνεχή χρονιά...

 Μέχρι τώρα, όμως, ο Δήμος Σπάτων, Αρτέμιδος δεν έχει ανταποκριθεί στις εκκλήσεις μας να τοποθετηθεί και πάλι η βοηθητική καρέκλα για να μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στην θάλασσα και Α.με.Α. Είχαμε καταγγείλει, επίσης, την ακαταλληλότητα του σημείου που είχαν επιλέξει να την τοποθετήσουν την πρώτη και μοναδική χρονιά που το έκαναν...
Περιμέναμε ότι έστω η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού «Ξενοφών» και μπορούσε να συμμεριστεί το πρόβλημα και να μας υποστηρίξει σε αυτό το θέμα.
Σήμερα, έστω και μέσα καλοκαιριού ο Υπουργός εξέδωσε την εγκύκλιο Νο:47 και μας δικαιώνει. Το θέμα είναι ποιος θα ανταποκριθεί; Πότε θα την τοποθετήσουν και που;
Υποχρέωση των Ο.Τ.Α. για τη δημιουργία συνθηκών ελεύθερης πρόσβασης σε παραλία των Ατόμων με Αναπηρία

Όπως είναι γνωστό η αριθμ. 1038460/2439/Β0010/15-4-009 (ΦΕΚ 792/29-4-2009 τ.Β΄) κυα των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών περί «απ' ευθείας παραχώρησης, με αντάλλαγμα, του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο. Τ. Α.) Α΄ Βαθμού» συμπληρώθηκε με την υπ' αριθμ. 1052758/1451/Β0010/12-4-2012 (ΦΕΚ 1411/30-4-2012 τ.Β΄) κυα των ιδίων Υπουργών.

Με την συμπλήρωση της κυα θεσμοθετήθηκε η υποχρέωση στους Ο.Τ.Α. Α΄βαθμού, στους παραχωρούμενους από το Υπουργείο Οικονομικών κοινόχρηστους χώρους αιγιαλού, παραλίας, κ.λπ., καθώς και όπου υφίστανται λουτρικές εγκαταστάσεις, να προβαίνουν σε εγκαταστάσεις που διευκολύνουν τα Α.με.Α, χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων στην πρόσβαση στις παραλίες.

Οι εγκαταστάσεις που προβλέπονται είναι:

Τοποθέτηση διαδρόμου κάθετα προς την ακτογραμμή, ο οποίος θα επιτρέπει την είσοδο στο νερό, κατάλληλου για τους εν λόγω χρήστες και αποκλειστικής χρήσης για αυτούς. Η υποχρέωση αυτή αφορά ένα (1) τουλάχιστο διάδρομο ανά Δημοτική Ενότητα στην οποία έχουν παραχωρηθεί οι παραπάνω χώροι. Με την κυα επίσης καθορίστηκαν οι σχετικές τεχνικές προδιαγραφές του διαδρόμου.

• Εγκατάσταση ενός (1) τουλάχιστον χώρου υγιεινής (W.C.) και ενός (1) αποδυτηρίου, μη μόνιμης κατασκευής, με διαστάσεις και εξοπλισμό που να επιτρέπουν τη χρήση τους από τα Α.με.Α., σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

• Εξασφάλιση, εντός της εκτός αιγιαλού περιοχής στάθμευσης, ενός (1) τουλάχιστον χώρου στάθμευσης αποκλειστικά για Α.με.Α., ο οποίος να έχει τις απαραίτητες διαστάσεις, καθώς και ειδική επιδαπέδια και επιστήλια σήμανση, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι η διευκόλυνση της πρόσβασης στις παραλίες από τα Άτομα με Αναπηρία, εκτός από αναφαίρετο δικαίωμα, είναι επιβεβλημένη για την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των πολιτών και τη συμμετοχή τους χωρίς εμπόδια στην κοινωνική ζωή.

ΑΔΑ: 7Γ8ΜΝ-ΨΟΞ

ΑΘΗΝΑ 11-08-2014

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤ/ΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΑΜΕΑ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Στην Αρτέμιδα δεν έχω δει ποτέ αλλά και στην Νέα Μάκρη ακούστηκε οτι την έβαλε ο απερχόμενος δήμαρχος και οι κάτοικοι την έβγαλαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου