Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεχίζονται οι αγροτικές επιδοτήσεις και μετά το 2013

Οι αγρότες δεν πρέπει να ανησυχούν για το αν μετά το 2013 σταματήσουν οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις. Η χώρα μας, με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, που συζητείται αυτό το διάστημα, θα πάρει λίγο πολύ τα ίδια χρήματα με σήμερα.
Φρένο στην κινδυνολογία που μπορεί να επηρεάσει κάποιους από εκείνους που θέλουν να επιστρέψουν στην ύπαιθρο και στις αγροτικές καλλιέργειες επιχειρεί να θέσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, αναφέροντας σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι κατανοούν τη σημασία της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας μας και μάλιστα, υπό μία έννοια, η κρίση έχει αυξήσει τη διαπραγματευτική δυνατότητα της Ελλάδας για τη νέα ΚΑΠ.

Ο υπουργός υποστηρίζει ότι θα ήταν ευχής έργο να επιστρέψουν οι νέοι άνθρωποι στην ύπαιθρο γιατί ο ανθρώπινος πόρος αυτή την στιγμή στην περιφέρεια είναι ο πιο αδύναμος κρίκος στη γεωργία. Με την καινούργια ΚΑΠ από το 2014 λαμβάνονται ειδικά μέτρα για τους νέους αγρότες.

«Να σταθούμε στα πόδια μας και να δημιουργήσουμε προϊόντα ονομασίας προέλευσης, φιλικά προς το περιβάλλον και να ξεφύγουμε από τη γεωργία του μέσου όρου. Πρέπει να κάνουμε ποιοτικές κι όχι κατ’ ανάγκη φθηνές επιλογές στην παραγωγή μας» υπογραμμίζει ο Αθ. Τσαυτάρης και εξαίρει τη σημασία των επιδεικτικών αγρών που υπάρχουν για καλλιέργειες αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, για καλλιέργεια ροδάκινων, ενώ φτιάχνουμε επιδεικτικές κτηνοτροφικές μονάδες για νέους, επίδοξους κτηνοτρόφους.

Μέσα στις επόμενες ημέρες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα ξεκινήσει τη μετακόμιση στο νέο κτίριο της οδού Θηβών. Πρόκειται για μια κίνηση που θα αποδώσει άμεσα σημαντικές οικονομίες αφού το Κράτος πλήρωνε σε ενοίκια περίπου 2,5 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα αλλάζει το οργανόγραμμα ώστε η διοίκηση να είναι πιο αποτελεσματική.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου