Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Σκάνδαλο στο Ιράν με βίντεο που δείχνει ισλαμιστή αξιωματούχο σε ερωτικές περιπτύξεις με άλλον άνδρα

 Στην παύση από τα καθήκοντά του οδήγησε Ιρανό αξιωματούχο που είναι υπεύθυνος για την προώθηση των ισλαμικών αξιών ένα βίντεο που τον δείχνει να κάνει σεξ με άλλον άνδρα.Το βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο φέρεται να δείχνει τον επικεφαλής του τμήματος πολιτισμού και ισλαμικής καθοδήγησης στην επαρχία Γκιλάν, Ρεζά Τσαγκατί. Ο ίδιος είναι ιδρυτής πολιτιστικού κέντρου που επικεντρώνεται στην ευσέβεια και τη χρήση του χιτζάμπ.

Η αυθεντικότητα του βίντεο, που ανέβηκε για πρώτη φορά σε αντικαθεστωτικό κανάλι στο Telegram, δεν έχουν επαληθευτεί, αναφέρει το BBC.

Μετά τις αποκαλύψεις, ο Τσαγκάτι απομακρύνθηκε από τη θέση του και οι αρχές διεξάγουν έρευνα.
Σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να κρατήσει αποστάσεις από το ζήτημα, ο υπουργός Πολιτισμού του δήλωσε ότι δεν υπήρχαν αρνητικές αναφορές σχετικά με τον Τσαγκατί πριν από τη δημοσίευση του βίντεο.

Αρχικά οι Ιρανοί αξιωματούχοι είχαν παραμείνει σιωπηλοί μετά την εμφάνιση του βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Τελικά το τμήμα πολιτιστικής και ισλαμικής καθοδήγησης του Γκιλάν εξέδωσε ανακοίνωση στις 22 Ιουλίου, στην οποία έκανε λόγο για «ύποπτο σφάλμα του διευθυντή της ισλαμικής καθοδήγησης» στην επαρχία. H υπόθεση παραπέμφθηκε «για προσεκτική εξέταση» στις δικαστικές αρχές.

Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στο Ιράν και τα άτομα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ κινδυνεύουν με παρενόχληση, κακοποίηση ακόμη και βία. Σύμφωνα με το ιρανικό δίκαιο, το οποίο βασίζεται στη Σαρία, οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου θεωρούνται εγκλήματα που επισύρουν μέγιστη ποινή θανάτου, η οποία πάντως έχει χρησιμοποιηθεί σπάνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου